avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Munca dupa decizia de pensionare Buna ziua,azi am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Munca dupa decizia de pensionare Buna ziua,azi am predat la locul ...

Munca dupa decizia de pensionare
Buna ziua,azi am predat la locul de munca decizia de pensionare.Urmeaza sä lucrez mai departe la 1/2 normä .Trebuie să demisionez și din 15.iulie să mă reangajez cu toate formalitățile,de la zero,deși am vechime aici de 12 ani? Și altă întrebare:unde mă adresez ca să primesc pensia pe cardul unde intră și salariul,la Casa de Pensii sau/și la bancă? Mulțumesc pentru lămuriri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 28 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce fel de pensionare?
De limită de vârstă
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In acest caz, la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare trebuia sa se contate incetarea de drept a contractului individual de munca si nu la data cand ati comunicat dvs decizia de pensionare.

In speta, sunteti in culpa, atat dvs cat si angajatorul.

2. Pentru plata pensiei pecard, trebuie să va adresati casei teritoriale de pensii de care aparțineti, cu o cerere insoțită de o copie a extrasului de cont.
Eu le-am zis că în data de 6.mai depun dosarul în vederea pensionării,și vreau să lucrez la 4 ore ,dar au zis să aștept până vine decizia și după ,trec pe 1/2 normă.Ca să aflu azi,când am predat copia deciziei,că trebuie să mă reangajez după 15 zile întrerupere. E corect așa? Zice că a intrat de curând o nouă lege în legătură cu tema asta... Adevărul e că au mare nevoie de angajați
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista text de lege care sa prevada asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea activitatii la pensia anticipata partiala zohnermariana zohnermariana As dori sa intreb daca ma pensionez la categoria Pensie anticipata partial se procedeaza la incetarea activitatii la firma la care lucrez in momentul de ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Incetare cim de drept Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire. 1,Ziua in care cim inceteaza de drept la data indeplinirii varstei si a stagiului de cotizare pentru pensionare limita de varsta ... (vezi toată discuția)