avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta1625

Activitate nicoleta1625

Discuție Act aditional
Buna seara,
Lucrez la o firma, iar recent am gasit un alt job unde imi ofera un salariu mai mare. Mi-am dat demisia, dar seful insista sa ramn, ca imi va mari salariu la niveul ofertei pe care am primit-o de la cealalta firma, dar peste 1-2 luni. In general este om de cuvant, dar ce e in mana nu este minciuna, de aceea as vrea sa stiu daca se poate transmitere acum in revisal act aditional pentru marirea salariului in care sa se specifice ca data la care va intra in vigoare marirea salariala va fi conform intelegerii peste 1.-2 luni.
Buna ziua,

Ravin cu o intrebare.
La vechiul loc de munca in momentul lichidarii nu au fost platite zilelele de concediu neefectuate in anul anterior (16) si cele aferente anului in curs (10) adica 26 de zile CO neefectuat.
Care este procedura legala pas cu pas penrtu recuperarea banilor?

Multumesc.

Buna ziua,

O cunostinta a gasit un job foarte bine platit dar in contract are salariu minim pe economie si ar lua diferenta "din mana". Se gandeste ca acest aspect o dezavantajeaza pe viitor. Ar putea plati ea suplimentar contributie la asigurarile sociale (pensie) fara a avea legatura cu firma unde va lucra?

Multumesc
Răspuns la discuția stabilire pensie alimentara
gerberga a scris:

Doar indicati locul de munca si solicitati sa faca instanta adresa referitoare la veniturile pe ultimele 6 luni anterioare introducerii actiunii.

Buna ziua,
Eu am trimis deja cererea catre judecatorie prin posta si dosarul a fost inregistrat in data de 09.10, dar nu am indicat locul de munca. Acum pentru a indica locul de munca trebuie sa astept primul termen sau o pot face inainte?
Buna ziua,
Din motive financiare am decis sa nu apelez la un avocat in actiunea pentru stabilirea pensiei alimentare.
Exista o problema: tatal este unul din cei trei actionari ai firmei deci personal nu pot solicita o adeverinta privind veniturile. Cum procedez in acest caz?
Multumesc
In acest caz cum pot verifica daca fondul de rulment si reparatii exista sau nu?
Daca pe chitanta va fi trecut "intretinere restanta" cum se explica faptul ca in acest mod preiau aceste fonduri sau cum ar trebui preluate in caz ca exista?
Buna ziua,

Am cumparat un apartament prin licitatie in urma unei executari silite.
Restanta de la intretinere in valoare de 1700 va fi platita in urma distribuirii sumei rezultate din vanzarea apartamentului.
Incepand cu luna septembrie 2015 voi plati eu cheltuielile catre asociatia de proprietari.
Administratorul mi-a spus ca intentioneaza sa imi taie chitanta cu "restenta intretinere" pentru ca sa preiau eu fondul de rulment in valoare de 800 lei.
Este normal?
Daca imi ramane fondul de rulment si reparatii nu ar trebui sa am si chitante care sa dovedeasca acest lucru?
Sincer nu am incredere deoarece incerca sa ma convinga sa platesc eu suma restanta spunand ca nu va fi platita in urma distribuirii sumei rezultata din vanzarea apartamentului.
Eu stiam insa de la executor ca administratia a depus actele pentru incasarea sumei restante si ca are rang de prioritate.
In final administratorul a recunoscut ca a depus titlul de creanta,

In urma acestei situatii nu am incredere in administrator de aceea vreau sa stiu daca este corect sa imi dea chitanta cu "restanta intretinere" prelund astfel fondul de rulment si reparatii.
In imobil nu a locuit nimeni 2 ani, nu am idee daca intradevar acest fond pe care l-as prelua exista.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi
Multumesc

Buna seara,

Ma puteti ajuta cu informatii privind actele de care am nevoie?
Lucrez de la 8-18 si imi este foarte greu sa imi iau libere, mi-ar fi mai usor sa merg cu toate actele sa nu am surpriza ca nu pot depune dosarul in lipsa unor acte.

Multumesc

Buna ziua,

Am un copil in urma unei relatii de concubinaj. Copilul este recunoscut de tata. Pensia alimentara nu este stabilita prin hotarare judecatoreasca dar a platit 300 lei lunar cu mici exceptii. Copilul a crescut, nevoile sunt mai mari, in special chetuielile cu scoala. Se apropie examenul de capacitate, doresc sa intre la un liceu bun si chiar daca este un elev bun are nevoie de meditatii in conditiile in care concureaza cu copii care fac pregatire inca din clasele V, VI. Am discutat acest aspect cu tatal fara rezultat.
Tatal este cetatean strain, are firma in RO, acum locuieste in aici in baza unui permis pe membru de familie, permis obtinut in urma declaratiilor mele ca prticipa la cresterea, educarea si pregatirea minorului, ceea ce este adevarat in proportie de 30% dar am facut acest lucru in ideea ca orict de putin s-ar implica e OK si asa decat deloc.
Anul acesta acesta cumparat un apartament si pentru ca mai aveam nevoie de 1000 euro (cheltuilei neprevazute) i-am solicitat ajutorul.
Mi-a dat acesti bani prin transfer bancar ca fiind "intretinere copil pana la 30.09.2016", deci nu mai plateste acum nici cei 300 lei
As dori sa deschid o actiune pentru stabilirea pensiei alimentare.
De ce acte am nevoie?
Este necesar un avocat? Daca nu imi permit un avocat cum pot obtine unul din oficiu? Cum?
Cat ar dura un astfel de proces?

Multumesc

Buna ziua,
am luat un apartament prin licitatie iar fostul proprietar imi preda cheia prin intermediul unei rude. Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal.