Vorbim despre o cameră montată deasupra ușii apartamentului meu. Inevitabil va surprinde cel puțin o parte din ușile de pe palier, datorită unghiului de vizibilitate al camerei.
Iar cealaltă va supraveghea parcarea blocului, care mă gândesc că intră la spații comune, dar va fi orientată spre mașina mea. Dar la fel, inevitabil va filma si celelalte mașini din parcare, cum deja face o cameră a unui vecin. Pentru situațiile astea pot fi reclamat? In plus am intrat pe site la
ANSPDCP, si nu am gasit nimic. Mi se pare extrem de stufos site-ul, si pare ca din start vrea sa te descurajeze sa cauți ceva..
latka a scris:
In principiu nu aveți nevoie de nici o autorizație. Reclamație poate sa va facă oricine, pentru încălcarea normelor GDPR. Pentru asta trebuie sa fiți pregătit a demonstra ca: 1.nu supravegheați cu acea camera nici o alta porțiune a unei proprietăți private din vecinătate 2. țineți înregistrările de la acea camera sub control strict atât ca acces, cât și ca durata maxima (nu foarte îndelungată) 3.nu există posibilitatea ca date de la acele înregistrări sa fie difuzate în spațiul public
Mai multe informații găsiți pe site-ul ANSPDCP.