avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate bassill

Activitate bassill

Răspuns la discuția Suspendare contract de munca
Azi am fost instiintat ca mi s-a desfacut contractul de munca pentru "grave prejudicii aduse societatii", fapt ce nu a fost dovedit in urma cercetarii penale.
Intrebare: In momentul cand imi voi incheia raporturile de munca cu societatea, imi voi primi drepturile conform art.52, alin.2 din Codul muncii?
In 2014 mi s-a suspendat contractul de munca conform art.52,alin.1, lit. b din Codul muncii. In anul 2019 Parchetul a clasat dosarul meu din lipsa de probe. Societatea a formulat plangere impotriva ordonantei procurorului, plangere ce a fost respinsa de Judecatorie printr-o hotarare definitiva. In urma acesteia societatea m-a rechemat sa-mi reiau activitatea in acelasi loc de munca si cu aceleasi atributii de serviciu dar drepturile banesti si celelalte drepturi nu mi le-a dat.
Intrebare: Daca suspenderea a fost facuta conform art. 52, alin. 1, lit. b, atunci reincadrea in munca nu ar trebui sa se faca conform art. 52, alin. 2 din Codul Muncii?
In luna aprilie 2014 societatea unde lucrez a formulat plangere penala impotriva mea, acuzandu-ma de delapidare si mi-a suspendat contractul de munca.De atunci tot incearca sa-mi dovedeasca asa zisa vina aducand tot felul de probe dar inca nu s-a ajuns la nici un rezultat. In luna februarie 2015 am facut cerere catre pocurorul de caz, solicitand societatii documente ,care pot lamuri organele de cercetare privind nevinovatia mea iar dupa cateva luni societatea a raspuns ca aceste documente ar exista deja la dosar. Impreuna cu avocatul meu si cu organele de ancheta am studiat dosarul si nu am gasit documentele solicitate.In luna august am facut din nou cerere catre procuror (cerere admisa de acesta) iar societatea a raspuns in acelasi mod. In luna decembrie am facut iarasi cerere catre procuror solicitand aceleasi inscrisuri. Acesta a emis ordonanta catre societate solicitand documentale pana la data de 31.03.2016, dar de data aceasta nu s-a primit nici un raspuns din partea societatii. Impreuna cu avocatul meu am cerut lamuriri organelor de ancheta iar acestea au raspuns ca trebuie sa asteptam o lista cu experti din care sa aleg un expert pentru a se efectua o expertiza in cadrul societatii.
Intrebare: Daca pana acum nu s-a lamurit situatia, in urma expertizei se pot clarifica lucrurile?
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa mai fac ca sa termin odata cu aceasta problema.
Va multumesc.
Discuție taxa auto
Am achizititionat recent un autoturism inmatriculat prima data pe 12.12.2005
(a fost cumparat de nou de la reprezentanta firmei in Romania), pentru care primul proprietar nu a platit taxa de prima inmatriculare.
In urmatoarele zile as dori sa o inscriu pe numele meu si doresc sa aflu ce fel de taxa trebuie sa platesc, care ar fi valoarea acesteia si daca mai pot recupera banii.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Suspendare contract de munca
Da, am atacat decizia de suspendare in luna mai 2014 si am pierdut.
Ce urmeaza?
In luna aprilie 2014 societatea unde lucrez a formulat plangere penala impotriva mea si mi-a suspendat contractul de munca.De atunci si pana in prezent tot incearca sa-mi dovedeasca asa zisa vina aducand tot felul de probe dar inca nu
s-a ajuns la nici un rezultat.Am solicitat si eu documente si audierea unor martori in luna februarie 2015,care dupa parerea mea ar putea lamuri organele de cercetare privind nevinovatia mea, dar aceste probe nu au fost puse la dispozitia organelor de cercetare si vad ca nici acestea nu fac nici un demers in acest sens.
Intrebare: Cat poate dura o asemenea ancheta si ce demersuri as putea face pentru solutionarea cat mai rapida a acestui dosar? Pot organele de cercetare penala sa cerceteze acest caz la infinit?
Mentionez ca in aceasta perioada am stat acasa fara nici un venit si situatia devine din ce in ce mai grea. Am incercat sa ma angajez in alte locuri de munca dar mi s-a spus sa-mi rezolv intai problemele cu societatea cu care inca mai am contract de munca.
Va rog sa ma sfatuiti ce pasi ar trebui sa urmez pentru rezolvarea problemei.
Va multumesc.
In data de 23 aprilie 2014 societatea unde lucrez mi-a suspendat contractul de munca in urma formularii unei plangeri penale.
Am citit ca in data de 23 aprilie 2015 CCR a decis ca acest lucru este neconstitutional si ca atare angajatorul nu mai poate suspenda contractul de munca in urma formularii unei plangeri penale.
Intrebare: Aceasta hotarare se aplica si in cazul meu?