Buna ziua!
Recent am facut o comanda online catre o farmacie folosind date personale inventate. (Nu am impartasit datele reale pentru ca imi faceam griji din cauza traficului de informatii.)
Coletul se ridica de la una dintre farmaciile din retea, si am ales varianta cu banii jos. Comanda se afla in stadiul de procesare, desi ar fi trebuit deja sa plece catre destinatar.
Acum ca ma gandesc mai bine, farmacia nu prea are cum sa se fereasca de comenzile false decat prin verificarea datelor (care in cazul meu, sunt total inventate). In plus, se poate spune ca am folosit o identitate falsa pentru o tranzactie pe internet. As vrea sa stiu daca actiunea mea se incadreaza legal in orice fel. Personal mi se pare un maruntis, dar cred ca si alti cititori ai forumului ar fi interesati sa afle.
Va multumesc!
Buna seara!
Sunt destul de ignorant cand vine vorba de procedurile de intocmire a unei amenzi pt COVID asa ca intrebarea o sa vi se para stupida. Azi pe la 12 si un sfert AM m-a prins politia pe strada. Le-am spus ca ma duc pana la benzinarie sa-mi iau o sticla de apa, mi-au scanat buletinul, mi-au spus ca amenda e intre 500 si 2,500 de lei, si mi-au spus sa ma duc inapoi acasa. Intrebarea mea e daca m-au amendat sau nu, pt ca nu le-am mai pus nicio intrebare. N-ar trebui sa imi fi facut un proces verbal samd. daca ma amendau?
Buna ziua!
In urma cu trei luni si jumatate m-am angajat in regim de colaborare la o firma din Bucuresti. Eu locuiesc in Constanta. Cum nu sunt in general suspicios, nu le-am facut in prealabil decat o verificare sumara.
Au cateva site-uri si persoana cu care lucram era o cunostinta mai veche. Spre ei m-a referit o persoana in care am incredere, si care nu a gasit nimic nelalocul lui cu firma respectiva.
Am incheiat cu ei un contract de colaborare (mi l-au trimis prin posta) si mi-au oferit o asigurare medicala, de care m-am folosit luna asta. Mi-au trimis banii la timp pe prima luna.
Abia ieri am aflat ca banii de pe a doua luna - iulie - nu mi-au intrat in cont pe 20-28 august, atunci cand ar fi trebuit. Evident, nu am primit nici banii pe luna a treia.
Nu am mai vorbit cu ei de mai bine de doua saptamani. Am incercat in repetate randuri sa ii contactez in ultimele doua zile si nu am primit niciun raspuns.
Vad abia acum ca nici nu sunt inregistrati la ANAF...
Cui as putea sa ma adresez? Pot sa ii dau in judecata in Constanta? Este un caz penal? -- imi inchipui ca e.
Va multumesc!
nu se afla sub niciun fel de evidenta in sensul asta
Buna ziua,
Locuiesc impreuna cu mama mea si cu fratele de 29 de ani. Desi nu a fost niciodata prea echilibrat psihic (nu se afla sub niciun fel de evidenta in sensul asta) in ultima vreme fratele a inceput sa imi faca amenintari cu moartea din senin si fara niciun motiv clar. Cand il intreb de ce face asta nu se justifica. Il cunosc suficient de bine incat sa ii iau amenintarile in serios. In urma cu doi ani, a intrat cu o masina intr-un stalp incercand sa omoare catelul bunicilor. Daca are vreo importanta, sunt de parere ca arunca vina pentru insuccesul lui total asupra familiei, in special a mea, incapabil de orice forma de auto-reflexie.
Am mai avut conflicte care au degenerat in altercatii fizice insa macar in trecut isteria lui avea un motiv declansator. Cum nu are niciun fel de venit, nu se poate muta din casa.
Din cate stiu, genul acesta de situatii nu sunt tratate cu foarte mare seriozitate de politie. Dar este posibil sa fie internat fortat intr-o clinica de boli psihice fara sa incalce flagrant legea?
Multumesc anticipat.
Imi inchipui ca vroia sa faca o trimitere la Catch 22, doar ca 2-ul era deja luat.
Masina zgariata obstructiona vizibilitatea spre amicul meu. Camera era la dreapta, perpendicular pe masina, in mijlocul unei grinzi de deasupra aleii din parcare. El s-a aplecat asupra partii stangi a Mercedesului zgariat.
Nu. S-a intamplat recent.
Buna ziua!
Un catatean major de o idiotenie crasa a zgariat masina parcata in spatele propriei masini. A facut asta dupa ce "s-a asigurat" ca nu este filmat si dupa comiterea faptei a intrat in propria masina (pe numele mamei, care se afla la volan)
Era in parcarea subterana a unui supermarket si a observat o camera de luat vederi in timp ce pleca. Probabil a fost filmat agitandu-si cheile si aplecandu-se asupra masinii din spate. Comiterea propriu-zisa a faptei a fost obscurata, insa este mai mult decat evident din context ca el a fost faptasul.
Cum se poate apara?
Tin sa precizez ca a scrijelit un 44 foarte stilizat care poate cauza anumite confuzii.