avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Activitate cristinafv

Activitate cristinafv



Buna, daca sunt PFA si beneficiez de indemnizatie pt CCC din venituri obtinute in baza acestui PFA, pot obtine venituri din acea activitate de profesie liberala, simultan cu indemnizatia de CCC, in noua limita de 6250 pe an? Multumesc mult! 6250 net sau brut?
Răspuns la discuția Indemnizatie CCC - PFA
Multumesc, asadar este gresit modul de calcul.
Buna seara, am o problema cu modul de calcul a indemnizatiei, am nascut in iulie 2018, s-au luat in calcul cei 2 ani anteriori nasterii, respectiv lunile iulie-ianuarie 2018 (7luni) si decembrie-august 2017 (5luni). Problema este ca venitul obtinut in cursul anului fiscal 2018 a fost impartit la 12 luni, desi eu l-am obtinut in 4 luni (ianuarie-aprilie 2018, din 1 mai am intrat in concediu medical prenatal), pe motiv ca am suspendat pfa-ul doar in decembrie, desi eu nu aveam cum sa mai am alte venituri din luna mai incolo deoarece eram in medical. Am suspendat pfa-ul atunci deoarece am avut medical de risc pana in luna decembrie si mi s-a spus sa nu suspend pt a beneficia in continuare de contractul cu Casa de asigurari de sanatate si ca nu este nevoie decat inainte de a intra in CCC. Este corect modul de calcul? Cum pot rezolva problema, fiind o diferenta de minus 1000 de lei pe luna? Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am o nelamurire in privinta inregistrarii unui PFA. Doresc sa imi infiintez un Cabinet Individual de Psihologie si din cate am inteles eu, in acest sens este necesar sa fi inregistrat ca si PFA sau ca si Societate civila de Psihologie.
Cabinetul infiintat va fi in cadrul unei clinici.
Intrebarea mea este: sediul activitatii principale nu poate fi la mine acasa, chiar daca eu imi desfasor activitatea la cabinetul personal din cadrul clinicii? intreb acest lucru deoarece nu stiu cum va merge activitatea in clinica si poate in viitor voi dori sa imi schimb locatia cabinetului.
As mai avea intrebarea, nu mai exista modalitatea de a alege dintre optiunile de plata a impozitului in doua moduri: anual, o taxa standard sau impozit din incasari?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Cadastru si intabulare
Da, exista un proiect care vizeaza intabularea gratuita a terenurilor AGRICOLE din anumite zone ale tarii. Proiectul a fost aprobat, insa nu s-au inceput lucrarile in acest sens, perioada de desfasurare fiind 2014-2018. Depinde in ce zona a tarii va aflati si daca primaria zonei respective a accesat proiectul respectiv.
Buna ziua, am cautat raspuns intrebarii mele si in cadrul unor societati si institutii specializate in domeniu, insa nu m-am lamurit, din aceasta cauza va cer ajutorul si dumneavoastra. Problema mea este in felul urmator, am cumparat un teren in suprafata de 4200 mp intr-o comuna din judetul Alba. Terenul este extravilan (arabil/agricol) la distanta de 200 mp de ultima casa din sat.(deci ar fi oarecum usor de transformat in intravilan). Ulterior ne-am hotarat sa construim o casa pe el si ne-am izbit de urmatoarele probleme, conform legii nu se poate construi pe teren extravilan. Apoi, dorind sa il intabulam nu am putut, decat intabulat cu pozitionare incerta, asta datorita faptului ca, comuna respectiva este prinsa intr-un proiect care vizeaza intabularea terenurilor agricole din comuna, gratuit. Acest proiect a fost aprobat dar inca nu s-au inceput lucrarile, afland ca perioada de desfasurare fiind 2014-2018. Asadar, este posibil ca pana in anul 2018 sa trebuiasca sa asteptam sa vina cei de la Cadastru sa remasoare si sa fie intabulat definitiv, deoarece ar putea exista mici erori de masuratoare anterioara si terenul sa fie modificat oarecum. Nu mi se pare ok acest lucru fiindca pe terenuri cu pozitionare incerta, conform legii nu se poate construi. Ce imi ramane de facut? Sa astept? Mi se pare aberant. Exista o lege care spune ca trebuie sa astepti sa vina ei sa masoare? Oricum si masuratorile noastre vor fi facute de un topograf calificat. Nu putem nici macar sa incepem demersurile pentru a-l transforma in intravilan. A doua intrebare este, pe terenul extravilan se poate construi o anexa gospodareasca? exista anumite reglemantari care spun ca anexa respeciva nu poate fi mai mare de 100 mp si fara mansarda? In Legea 50/1991 nu am gasit asa ceva si nici in oricare alta lege, insa primaria asa prevede....iar transformarea terenului in intravilan presupune (in judetul Alba) detinerea unei suprafete de minim 10000 mp? pff....Va multumesc foarte mult.