avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate Kinga22

Activitate Kinga22

Răspuns la discuția Reziliere contract Orange
Este facut un abonament de internet si televiziune(un pachet).Detin intradevar si un abonament de voce pe numele meu dar acela este facut de mine ulterior celui de internet si tv.Asa am si aflat ca detin acel pachet la prima factura pentru abonamentul meu de voce.Problema este pachetul tv-internet.A fost facut de agenti "door to door" de la o firma partenera orange.
S-a facut un abonament pe numele meu la orange pe care eu nu l-am semnat.Doresc sa inchid acest abonament si nu mi se aproba din cauza perioadei contractuale care este pe 2 ani.Cei de la relatii cu clientii ma trimit la orange shopuri cei de acolo zic ca nu se poate face nimic fara ca eu sa platesc daune.Problema este ca cei care au facut acest abonament sunt parintii mei la care eu nu mai locuiesc dar care(se pare)au avut o copie a buletinului meu.Nu as vrea sa-i bag pe ei in probleme dar daca alta solutie nu este...Cesiune pe numele unuia dintre ei nu pot face conform regulilor orange care s-au schimbat recent.Va rog sa ma ajutati cumva cu un raspuns.
Vreau sa cumpar si eu o masina de la cineva care nu este proprietarul ei.Adica si el a cumparat-o de la cineva care o avea inmatriculata si o foloseste cu numerele proprietarului.Exact ce acte au facut ei,nu stiu.Ideea este ca eu am vorbit cu cel care are acum masina in folosinta si mi-a spus ca a vorbit cu proprietarul de drept astfel incat si eu sa o primesc tot cu aceleasi numere(fara contract de vanzare-cumparare)sa pot circula cu ea asa cum este deoarece nu detin banii necesari pt a o radia,a o inmatricula,etc.El mi-a spus ca se poate rezolva printr-un act notarial deoarece proprietarul este de acord.Intrebarea mea este,daca se poate face si asa ceva astfel incat eu sa nu ma trezesc cu surprize ca dau banii si mai tarziu aflu ca este o teapa!
In scara in care locuiesc s-a infundat canalizarea principala.Vecinii dau vina unul pe altul iar pe doamna de la asociatie nu o intereseaza si se pare ca refuza sa sune la compania apa.Intrebarea mea este...daca sun eu la compania apa si cer o vidanjare se poate face factura pe asociatie astfel incat toata lumea sa plateasca?#-o
Cum ar trebui sa formulez cererea de plata a concediului neefectuat la incetarea contractului?Si...va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa fac aceasta cerere doar daca nu imi primesc banii pe concediu sau ar fi bine sa o fac oricum?
Am si eu o nelamurire!:sorry: Momentan sunt in perioada de preaviz la un magazin de haine.Sefii mei au fost in repetate randuri la magazin dar nu au facut stocul.Eu mai am de stat doua saptamani in preaviz....saptamani in care am inteles de la dansii ca nu vor mai veni la magazin avand treaba in alta parte.Eu termin preavizul pe data de 29 si ultimul salariu trebuie sa il primesc pe 30.In cazul in care nu este nici un stoc facut,pot acestia sa refuze a-mi acorda ultimul salariu pe motivul stocului?? #-o
In cazul in care nu mi-am efectuat concediul de odihna nici din anul precedent si nici din anul curent si sunt in preaviz,la sfarsitul preavizului(din cate stiu eu) angajatorul este obligat sa imi plateasca acele zile de concediu.
Intrebarea mea este daca eu ca si angajat trebuie sa depun o cerere sau ceva in acest sens sau pur si simplu ei sunt obligati fara ca eu sa fac nimic in acest sens?
Răspuns la discuția Registru de bani personali
Nu sunt specializata....dar eu stiu ca da!Trebuie trecuta suma de 0 lei si desigur semnatura ta.
Va multumesc frumos!Si cum anume pot verifica ce rezolutie s-a pus pe cererea mea.Sincer nu ma pricep la mai nimic din ce tine de aceste lucruri.:sorry:
Buna ziua.As dori sa stiu daca o cerere de demisie cu preaviz se poate accepta de catre angajator doar daca este scrisa in totalitate de mana sau se poate completa si un tip de cerere scos la imprimanta in care tu ca si angajat sa completezi spatiile libere.Deasemenea,mai am o nelamurire.Contabila firmei la care lucrez mi-a spus sa completez cererea de demisie cu preaviz in felul urmator:
Domnule administrator,
Subsemnata.......avand CNP.......,angajata a firmei.........,prin prezenta va prezint demisia mea incepand cu data......(data reprezentand data la care urmeaza sa mi se termine preavizul,respectiv data la care contracut meu inceteaza) conform art.81 alin.1 din Codul Muncii.
Data:(aidica data intocmirii) Semnatura
As dori sa stiu daca acest tip de cerere este corect,valabil si daca ma afecteaza cu ceva.Va multumesc!