avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau si eu sa cumpar o masina...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau si eu sa cumpar o masina...

Vreau sa cumpar si eu o masina de la cineva care nu este proprietarul ei.Adica si el a cumparat-o de la cineva care o avea inmatriculata si o foloseste cu numerele proprietarului.Exact ce acte au facut ei,nu stiu.Ideea este ca eu am vorbit cu cel care are acum masina in folosinta si mi-a spus ca a vorbit cu proprietarul de drept astfel incat si eu sa o primesc tot cu aceleasi numere(fara contract de vanzare-cumparare)sa pot circula cu ea asa cum este deoarece nu detin banii necesari pt a o radia,a o inmatricula,etc.El mi-a spus ca se poate rezolva printr-un act notarial deoarece proprietarul este de acord.Intrebarea mea este,daca se poate face si asa ceva astfel incat eu sa nu ma trezesc cu surprize ca dau banii si mai tarziu aflu ca este o teapa!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:41, 16 Noiembrie 2015
Legal,proprietarul daca este de acord ,poate incheia in favoarea utilizatorului vehiculului contract de comodat sau de inchiriere
Ramane ca in contract sa fie precizate drepturile si obligatiile partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum circul cu aceleasi numere? mossano mossano Salut! treaba sta cam asa: vreau sa cumpar o masina si datorita taxei de mediu vreau sa circul cu aceleasi numere, masina ramanand pe numele propietarului. ... (vezi toată discuția)
Procura sau comodat auto? tehAd tehAd Buna ziua, am o nelamurire, am cumparat in mai o masina de la un prieten, fara taxa platita si a ramas pe numele lui. Vreau acum sa fac acte pe ea si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Radiere auto hory5000 hory5000 Buna, am cumparat o masina de la un intermediar care a cumparat-o de la o firma doar cu factura, nu a mai facut celelalte acte, cerfiticat fisacl ... (vezi toată discuția)