avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate ion_daniel

Activitate ion_daniel

Răspuns la discuția Permis de conducere anulat?
1.90 si 1.70. Hotararea trebuie luata de la judecatorie?
Multumesc frumos pentru raspuns. Si cand trebuie sa duc mentiunea definitiva?
Definitiva a ramas. Trebuie sa iau hotararea sa o duc la politie pentru a putea sa dau din nou de permis peste un an? sau sa astept sa treaca anul?
Va salut cu respect. As vrea sa stiu si eu daca mi s-a anulat permisul de conducere, mai jos aveti sentinta mea. Multumesc mult.

Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin.1 C.p. cu aplic. art. 375 C.p.p. si art. 396 alin.10 C.p.p. condamnă pe inculpatul ...... la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 C.p. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.p. În baza art. 93 alin. 1 C.p. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. a C.p. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: - să urmeze un curs de calificare profesională În baza art. 93 alin. 3 C.p. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei .... pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, afara de cazul în care din cauza stării de sănătate nu poate presta aceasta muncă. În baza art. 91 alin. 4 CP atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 CP. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 29.11.2016.
Document: Hotarâre 4194/2016 29.11.2016
Răspuns la discuția permis suspendat sau anulat ?
Ce s-a intamplat cu permisul tau?
Edit: Scuze, acum am vazut ca mi-ai raspuns :D
Răspuns la discuția permis suspendat sau anulat ?
Ai aflat ce s-a intamplat cu permisul tau? Si eu am avut aceeasi alcoolemie.
La mine a iesit 1.09 in etilotest, iar in sange 1.90 si 1.70. Din cate vad se poate amana aplicarea pedepsei si la alcoolemii mari...
Poate ne raspunde cineva, ca si eu vreau sa aflu lucrurile astea
Răspuns la discuția Alcool 1,09 in etilotest
Dupa solutionarea cazului sa (anulare permis) obtin o hotarare in care sa mi se restituie permisul... nu inteleg termenii...
Răspuns la discuția Alcool 1,09 in etilotest
Am gasit un articol pe net, ce parere aveti?

Un nou proiect de modificare a Codului Rutier a fost lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Aface­rilor Interne. Modificările sunt de natură a stabili anumite aspecte care, până în prezent, rămăseseră la latitudinea polițistului sau a judecătorului.

De asemenea, MAI dorește ca aceia care au permisul anulat să poată beneficia din nou de acesta. Proiectul de modificare a Codului Rutier aduce, astfel, o modificare foarte importantă în privința raportării la noua legislație penală. În situația în care, în urma unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare, a fost dispusă anularea permisului de conducere, dar odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal (de la 1 februarie 2014) fapta penală în baza căreia s-a dispus anularea nu mai este prevăzută, titularul permisului anulat poate obține o hotărâre de constatare în baza căreia se va putea înscrie la examenul pentru obținerea unui nou permis. Mai mult, dacă măsura anulării nu a fost dispusă concret până la data depunerii cererii, titularul poate obține direct restituirea permisului.

Atenție, constatarea ine­xistenței faptei penale în Noul Cod Penal se face prin acțiune în instanță, cu invocarea art. 4 (legea penala cea mai blândă), iar prezentarea la examen sau depunerea cererii de restituire vor fi posibile numai după ce hotărârea rămâne definitivă.