avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate Rozina22

Activitate Rozina22

Răspuns la discuția Condica de prezenta
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția Condica de prezenta
Eu închid,eu deschid.Exista o nota interna cu program de opt ore jumate.Nu am pauză de masă.Intrebarea era dacă e ok ca programul din condica nu bate cu cel de pe ușă.
Azi am primit și eu formularul.Sefa de resurse umane ne-a spus sa trecem 8 ore de lucru adică de la 8:30 la 16:30. Programul afișat pe ușă magazinului e de la 8:30 la 17:00. Corect ar fi sa fie același program și în condica și pe ușă nu ? Ce e de făcut dacă ei ne obligă să stăm opt ore jumate așa cum e afișat pe ușă și nu 8 ore cât ne impun sa trecem pe condica? E ok daca programul din condica nu e ca cel de pe ușă?
Din pacate trebuie sa lucram 8.30 ore fara pauza de masa sau sa cautam alt loc de munca.Asta este dreptatea la noi...si suntem 10 oameni in situatia asta.
Dar pe orar ar trebui specificata si pauza de masa?
Lucrez la un magazin de prezentare si am primit noul program de munca adica de la 8:30-17printr-o nota interna pe care va trebui sa o semnez.Pana acum lucram 9 ore si la presiunile noastre ne-au redus programul cu 30 min.Angajatorul spune ca cele 30 de minute sunt pauza de masa in caz de control.Nu am voie sa inchid magazinul pentru a-mi lua masa si nici pentru a merge sa cumpar mancare in caz ca nu am.Va rog sa imi spuneti ce orar ar trebui sa afisez pe usa si daca pe acel orar trebuie sa apara si ora in care am pauza de masa.In CIM sunt prevazute 8 ore de munca adica de la 7-15 care nu se respecta.
Discuție Angajare PFA
Am un Pfa norma de venit ,transport rutier marfuri. Intrebarea mea este daca fratele meu ma poate ajuta in activitatea PFA-ului fara ca sa fie angajatul meu deci fara nici o abligatie din ambele parti..Sau din punct de vedere legal ar trebui sa-i fac CIM pe 1 ora pe zi sau cum altfel sa procedez sa fie legal
Contract de mandat se poate incheia si cu fratele celui care detine PFA? si ce anume implica acest lucru?
Am un PFA transport marfuri, as dori sa-mi spuneti in ce masura ar putea fratele meu sa ma ajute in in activitate fara ai face contract de munca deoarece financiar nu i-mi pot permite momentan.