Pensie recalculare. Tatal meu a fost in pensie anticipata. In iunie a implinit 65 ani, limita pentru pensie de varsta. Nu i s-a facut recalcularea pe motiv ca nu este softul (nu stiu la ce se refera, program cred) la Casa de Pensii. Mama merge saptamanal si e acelasi raspuns. Ce putem face? Multumesc.
Bună ziua. Am 42 de ani si am epilepsie, dar o tin sub control avand tratament. Lucrez 8 ore pe zi. Vreau sa stiu ce lege sau cui sa ma adresez pentru a vedea ce drepturi am, daca sunt scutita de ceva taxe sau impozite si daca imi pot face dosar de handicap. Multumesc.
Multumesc mult de raspuns. Nu am facut partaj, nu am cerut nimic. Asta ma ajuta? A fost de comun acord, dar nu am cerut nimic. Nu avem copii. Am plecat de la el din casa, la parinti.
Buna ziua, sunt divortata de 7 ani, am impreuna cu fostul sot un credit de nevoi personale garantat cu veniturile mele si ipoteca pe un imobil, proprietatea lui. Mai sunt 25000 EUR de plata, cu o scadenta peste 10 ani. El plateste rata ce e pe numele meu, dar cum pot face sa nu mai apara numele meu pe acest credit? Sunt blocata, nu pot face niciun imprumut si daca el nu va mai plati, imi va ramane mie aceasta sarcina. Creditul a fost folosit atunci pentru nevoile personale de modernizare. Nu exista justificare caci nu se cerea. Nu am cum sa dovedesc, dar exista o solutie sa nu mai figurez eu cu acest credit? Nu vrea sa achite intreaga suma si ma tine blocata cu acest credit. Multumesc anticipat de raspuns.
Bună ziua, va rog să-mi spuneti exact care entități trebuie sa depună declarația privind spalarea banilor. Am citit legea la art. 5 dar nu e clar. Mulțumesc.
Buna seara. Daca am lucrat 12 ani in MAI, de ce pensie de boala beneficiez? Se iau in calcul salariile cu tot cu sporuri? Pensia se calculeaza raportata la brut sau net?