Corectura: 3) Daca inainte de cumparare si pana in momentul predarii, cumparatorul a putut sa-si dea seama ca ceva e in NEregula cu suprafata de teren, printr-o simpla masuratoare a 1-2 laturi ale terenului (cu o ruleta obisnuita, mai lungă, sau cu o sfoara), laturi care in mod real sunt cu cativa metri mai mici decat masuratorile din documentatia cadastrala initiala, gresita, valabila la momentul perfectarii contractului de vanzare cumparare si predarii terenului, care ar fi sugerat, indirect, ca e vorba si de o suprafata de teren mai mica - mai poate fi vorba (daca este cazul!) de un viciu ascuns?
Dupa o saptamana de la achizitionarea unei suprafete de teren, am angajat un cadastru autorizat pentru a delimita terenul conform schitei cadastrale existente, pentru a-l ingradi. Noua masuratoare a relevat ca terenul are o suprafata mai mica decat cea stipulata in shita cadastrala initiala, parte a contractului de vanzare cumparare. Aceasta documentatie cadastrala (schita cadastrala), cea in baza caruia s-a facut cumpararea, a fost facuta de un ing. cadastru autorizat (stampila semnatura), verificata si receptionata de functionari ai oficiului judetean de cadastru (semnatura si stampila), avizata de un consilier al aceluiași oficiu judetean de cadastru (semnatura si stampila) și autentificata notarial, deci un act considerat corect si valid in momentul vanzarii. In baza acestui act, exista si intabularea terenului, pe aceeasi suprafata (mai mare). Vanzatorul a fost de buna credinta, neavand stiinta de incorectitudinea, eroarea masuratorii certificate de aceasta documentatie cadastrala. Chiar el platind si cumparand acest teren, la randul sau, tot in baza acestei documentatii cadastrale. Prin urmare, eu-cumparatorul am platit o suprafata mai mare decat cea cumparata, avand in vedere masuratoarea ulterioara cumpararii. Intrebari: 1) Aceasta greseala in documentatia cadastrala, poate fi considerata un viciu ascuns? 2) Cine este raspunzator - vanzatorul de buna-credinta sau cadastrul? 3) Daca inainte de cumparare si pana in momentul predarii cumparatorul a putut sa-si dea seama ca ceva nu e in NEregula cu suprafata de teren, printr-o simpla masuratoare a 1-2 laturi a terenului, laturi care in mod real sunt cu cativa metri mai mici decat masuratorile din documentatia cadastrala initiala, gresita, valabila la momentul perfectarii contractului de vanzare cumparare si predarii terenului, care ar fi sugerat, indirect, ca e vorba si de o suprafata de teren mai mica - mai poate fi vorba (daca este cazul!) de un viciu ascuns? 4)Viciu ascuns se refera la o caracteristica cantitativa sau calitativa, ori a ambelor, unui bun? 5) Daca contractul de V-C are stipulat: a) ca cumparatorii sunt obligati de a verifica starea terenului in momentul predarii, pentru a descoperi viciile aparente si eventualele vicii ascunse, conform art. 1690 din Codul civil; b) cumparatorii declara ca au verificat starea terenului si ca NU au constatat ca acesta prezinta vicii aparente in momentul incheierii contractului de v-c , cumparatorii mai pot avea vreo pretentie de la vanzator, mai pot revendica drept viciu ascuns (daca e cazul!) chestiunea cu suprafata mai mica de teren cumparata?
1.Ca membru fondator și membru al Consiliului Director sub ce formă pot primi o retribuție, ca urmare a susținerii ca lector și expert a unor cursuri periodice?
2.Daca vreau sa vând o carte, a carui autor sunt, folosită ca material de curs la aceste cursuri, scoasa pe cheltuială proprie, nu din patrimoniul asociației, dar sub egida asociației, cum pot legal sa-mi însușesc profitul, cum îl pot fiscaliza? Sunt de acord ca o parte din profit să revină asociației.
Este necesar acordul SGG pentru denumirea unui ONG - asociație profesională: ,,Societatea Română de Dematologie,,, de ex. ?
Daca da, cererea si documentele necesare se pot trimite si prin posta, daca nu sunt din Bucuresti?
Multumesc!
,,rezolvare rapida si usoara...,, De ce? Ma ingrozeste ideea ca ar fi putut fi vorba de folosirea ip-ului meu in infractiuni gen pedofilie, prostitutie, droguri etc. Deci, cercetarea sumara si incompetenta organelor de cercetare te poate nenoroci !
M-am decis: voi face plângere la prim procuror pentru a schimba temeiul în ceea ce ma priveste, adica sa se dispuna clasarea in temeiul art. 16 lit. a (fapta nu există) C.p.p. și nu pe lit. c -fapta exista, dar nu sunt eu vinovat- ca nici probe nu au fost si nici presupusa fapta nu constituie o incalcare a codului penal, dupa cele scrise de procuror in ordonanta de clasare.
Ip-ul e o carte de identitate...am inteles demersul initial al cercetarii...dar care se poate fura usor si cu care infractorii pot comite, in numele meu sau al altcuiva, infractiuni informatice. O spun toti informaticienii, inclusiv si cei care au intervenit la subiectul meu, pe acest site. Deci ce fel de proba e asta? Nu e o proba prin care sa faci, fara alte cercetari specifice informatice, vinovat sau complice pe cineva, pana acolo incat sa ceri si perchezitie domiciliara! Eu compar situatia cu a pierde/fura cartea de identitate, CI cu care un infractor fura sau da in cap cuiva, politia il prinde, il legitimeaza (cu Cartea mea de identitate!) și au identificat hotul: pe mine! Asa se face ? Asta e nivelul si logica politiei, procurorilor? Doamne fereste! Incompetenta maxima! Sherlock Holmes pe la 1890 era tare...chiar foarte tare! Dar s-o las asa, ca am tendinta de a devia discutia...
Multumesc. Voi reveni cu ce-am facut, obtinut, poate va ajuta si pe altcineva.
Procurorul a clasat dosarul din lipsa de probe si pe motivul ca nici asa-zisa fapta nu este prevazuta de legea penala. Totuși, revin, indiferent de motivele solutiei de clasare, eu nu am ce cauta ca și complice in acesta cercetare! Nu am nici o legatura cu si nu o cunosc pe cealalta persoana, ,,tartora,, infractiunii, cu care as fi complice, n-am nici o treaba cu asta, e o eroare grava. GRAVA pentru ca s-a ajuns a se dispune perchezitie domiciliara la un moment dat, GRAVA pentru ca - ar fi putut fi vorba de infractiuni informatice mai grave, gen pedofilie, prostitutie, droguri - si toate astea doar pentru ca o alta persoana a postat un anunt (considerat a incalca legea pirateriei) pe un site de vanzari folosindu-se de ip-ul calculatorului meu, politia considerand ca obtinerea acestui ip este echivalenta cu gasirea infractorului-complice și, de aici, dosar de cercetare, solicitare de perchezitie domiciliara...Chiar asa? De aceea, simt nevoia de a face o reparatie, de a protesta cumva (printr-un document) cu privire la acest dosar, chiar și clasat, dar pe motive care nu sunt corecte, care nu reprezinta adevarul in ceea ce ma priveste!
Am wirless criptat, dar asta nu e piedica majora pentru cei care vor sa-ti foloseasca calculatorul, ip-ul etc. Din punct de vedere tehnic am inteles - se poate folosi de identitatea unui calculator orice infractor informatic, problema mea e cea juridica - aceea ca politistii nu stiu acest lucru, sunt incompetenti, considerand ca daca au obtinut acel ip, au gasit si infractorul, dispunand cercetari penale, perchezitii domiciliare. Chiar asa? Te poti trezi implicat nevinovat in infractiuni grave de pedofilie, prostitutie, droguri etc. , te pot distruge, pana se demonstreaza-daca se demonstreaza ca tu nu esti nevinovat. Cu o cercetare facuta prin telefon, cerand niste ip-uri pe la furnizorii de cablu si pe la firmele de hosting de site-uri, incompetentii de la politie te nenorocesc nevinovat - sa cerceteze corect, sa obtina probe solide, nu sa ma lege nevinovat si apoi, tot eu, sa ma zbat sa-mi dovedesc nevinovatia. E absurd, sunt o multime de wireless-uri in tara asta, ce sa facem, sa renuntam la aceasta tehnologie de frica incompetentei politiei? Sa-si faca cercetarea cu specialisti nu cu politisti care ancheteaza babutele care vand marar pe ziar, in strada!
Ma afecteaza chiar si temeiul asta (lit. b teza I, art. 16 cpp), pentru ca sunt invinovatit pe nedrept, puteam sa fiu perchezitionat la domiciliu din aceasta cauza sau putea fi vorba de o infractiune mult mai grava (infractiuni informatice gen prostitutie, pedofilie, proxenetism, droguri etc), care ar fi putut avea urmari foarte grave asupra mea si a familiei mele.
As dori sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru a face aceasta plangere - e un formular tipizat? Unde o depun? Nu stiu, alte indicatii?