avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Forma retribuire și fiscalizare membru consiliu ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Forma retribuire și fiscalizare membru consiliu director asociatie

1.Ca membru fondator și membru al Consiliului Director sub ce formă pot primi o retribuție, ca urmare a susținerii ca lector și expert a unor cursuri periodice?

2.Daca vreau sa vând o carte, a carui autor sunt, folosită ca material de curs la aceste cursuri, scoasa pe cheltuială proprie, nu din patrimoniul asociației, dar sub egida asociației, cum pot legal sa-mi însușesc profitul, cum îl pot fiscaliza? Sunt de acord ca o parte din profit să revină asociației.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:04, 24 Iulie 2015
Cu persoana care tine acele cursuri veti semna un contract de prestari servicii pentru numarul de ore din cadrul a atatea luni..
Venitul net i se va plati lunar, i se va retine impozit pe venit de 16%, contributir la sanatate de 5,5% si, daca nu mai are in alta parte un contract de munca valabil, si contributie la pensie 10,5%.
Pentru a declara aceste retineri, ong-ul va depune declaratia 112 lunar la finante, pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se plateste netul.
Venitul incasat de la participantii la curs ca taxa de participare pe chitanta, pentru ong se considera a fi venit din activitate economica.
Pentru cealalta intrebare cititi despre contractul de drepturi de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ''fac o actiune pe asociatie''? bizga bizga V-as ruga, sa-mi spuneti pas cu pas daca se poate ce ar trebui sa urmaresc in cadrul initierii une colaborari cu un sponsor(in acte si contabilitate) ... (vezi toată discuția)
Contract de drepturi de autor dorina58 dorina58 Vreau sa stiu daca se poate incheia un contract de drepturi de autor intre unitatea angajatoare si angajatul sau, pentru executarea unui contract ... (vezi toată discuția)
Salariu membru fondator ana512 ana512 Buna ziua, Ma interesa sa stiu cu siguranta daca un membru fondator al unui ONG poate fi si salariat al acelui ONG. Mai precis daca presedintele asociatiei ... (vezi toată discuția)