avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate ili90

Activitate ili90

Pensionar și salariat
După depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă, in ce condiții mai pot rămâne în activitate, in cumul pensia și salariu, pe postul pe care am lucrat? Contractul de munca actual încetează la data depunerii dosarului sau la data emiterii deciziei de pensionare?
Pentru continuarea activității în cadrul aceleiași firme ca pensionar și salariat, noul contract de munca se întocmește de la data depunerii dosarului de pensie sau după emiterea deciziei de pensionare?
Atât firma la care lucrez cât și eu dorim sa continuăm raporturile de muncă și după pensionare dar nu îmi este clar cum se acoperă perioada între depunerea dosarului de pensionare și obținerea deciziei de pensionare.
Va mulțumesc.
Bună ziua,
Pe data de 30 noiembrie împlinesc vârsta de 62 ani. Pe site-ul CNPP îmi pare data ieșirii la pensie 01.01.2024.
Am rugămintea să mă ajutați in a-mi lămuri următoarele neclarități:
1. Dacă este necesar sa fac o notificare/cerere de pensionare către actualul angajator;
2. La CPMB la ce data trebuie sa depun dosarul - după 01.01.2024 sau înainte acestei date și cu cât timp;
3. In CM am 9 ani lucrați în grupa II de munca; pentru 6 ani am menționata în cartea de munca grupa II dar pentru ceilalți 3 ani (perioada 1987-1990) nu este menționat. Pentru aceasta am cerut adeverită de la fosta întreprindere cu menționarea grupei de munca.
4. Pentru restul anilor de activitate îmi sunt necesare și adeverințe de la locurile de munca anterioare Revisal, având în vedere că toate datele din CM sunt complete și corecte (excepție doar cei 3ani menționați mai sus in care nu apare grupa de munca)?
Va mulțumesc frumos!
Buna ziua,
In prezent sunt angajata la o companie privata, urmand ca la 01.01.2024 sa ies la penisie pentru limita de varsta.
Imi puteti spune, va rog, daca dupa incetarea activitatii si depunerea dosarului de pensie pot sa mai continui activitatea in cadrul aceleasi companii si in ce conditii?
Va multumesc anticipat.
Îmi este necesar acordul vecinilor de la garaj și de la cei care au apartament deasupra garajului meu?
Mulțumesc frumos!

latka a scris:

E o problema interna de asociatie. Nu e nevoie de nici un document special, de nici un furnizor de utilitati (e circuit inchis, nu exista furnizor de energie termica), ci de cei care se ocupa de de intretinerea centralei. Luati legatura cu ei si dupa ce fac lucrarea, intocmiti un soi de proces verbal, intre dvs. si ei, legat de debransarea acelui calorifer. O copie o depuneti la asociatie, sa va scada la calculul energiei termice consumate.

ili90 a scris:

Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am întrebat președintele asociației și mi-a spus că el nu știe cum trebuie procedat! Cui m-aș putea adresa pentru a afla care sunt documentele necesare?



Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am întrebat președintele asociației și mi-a spus că el nu știe cum trebuie procedat! Cui m-aș putea adresa pentru a afla care sunt documentele necesare?

ynocentta a scris:

Va puteti debransa de la centrala de bloc
Sesizati oficial presedintele de asociatie care va dispune masurile necesare debransarii ,sigilarii si incheierii documentelor aferente

Bună ziua,
Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje și garaje la subsol cu centrala proprie de bloc. Aș dori sa debransez caloriferul din garaj pentru că este un cost suplimentar care pentru mine contează și nu se justifică din punctul meu de vedere. Mă puteți ajuta, va rog, cu informații în acest sens. Cum se poate proceda, cui ar trebui să mă adresez, exista vreo lege care stipulează aceasta facilitate?
Va mulțumesc frumos.
Am lucrat la o companie de constructii perioada de proba de 3 luni. Ulterior am incetat activitatea deoarece firma nu detinea autorizatii pentru lucrarile pe care le executa. Ulterior pentru ca nu mi s-a parut corect fata de eventualii beneficiari am facut reclamatii la autoritatile statului (politie, inspectoratul de stat in constructii, isu). Acum am primit acasa adresa de la tribunalul bucuresti ca am fost dat in judecata pe motiv ca nu am respectat clauza de confidentialitate si loialitate a contractului de munca pe care l-am avut. Ma puteti ajuta cu un sfat; cum as putea sa ma apar in aceste conditii in fata instantei.
Va multumesc frumos tuturor!
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele si 5 scari intr-un cartier bucurestean. Acest bloc este prevazut cu 2 cai de acces: o usa la intrarea principala si o usa la iesirea in spatele blocului catre ghena de gunoi.
Aceste iesiri in spatele blocului au fost asfaltate de ADP iar spatiul verde din jurul blocului imprejmuit cu gard.
La scara pe care locuiesc, proprietarul unui apartament de la parter a blocat iesirea catre spatele blocului (acces ghena) punand usa metalica la holul care permitea accesul pe scara de iesire in spatele blocului. In acest mod, singurul beneficiar al acelui spatiu comun este doar el.
Noua celorlalti locatari, ni s-a oferit ca si alternativa o alee prin spatiul verde al blocului (fiind taiat gardul) care nu este amenajata fiind obligati sa mergem prin noroi la ghena.
Toate demersurile pe care le-am facut catre asociatie si catre persoana in cauza s-au soldat cu esecuri repetate.
Ba mai mult, persoana in cauza ne-a sugerat sa o dam in judecata.
Am rugamintea, daca ma puteti ajuta, sa-mi spuneti daca este legal ce se intampla, unde ne putem adresa pentru a putea rezolva acesta problema si in ultima instanta ce sorti de izbanda are persoana respectiva in instanta.
Traim sub teroare, amenintari si injurii repetate si nu mi se pare deloc normal.
Va multumesc anticipat pentru sprijin.