Daca am 40 h/sapatamna lucrate si imi dau acordul pentru inca 16h suplimentare ( sambata si duminica) platite cf. CCM cu un spor de minim 75%, mai beneficiez de cele 48 h de repaus cf. legii? Alte 48 ore in plus de cele care mi se cuvin.
P.S.
Nu angajatorul m-a obligat sa fac ore suplimentare ci eu am mi-am dat acordul la intrebarea lui ( vreau sa fac ore suplimentare ?) , el oferindu-mi posibilitatea de a muncii in plus, si tot el sa ma remunereze pt. munca prestata.
In cazul in care am lucrat 7 zile din 7 cate 8h/zi, iar sambata si duminica au fost considerate ore suplimentare si remunerate in conformitate cu CCM, mai trebuie sa mi se cuvina 2 zile libere neplatite considerate zile de repaos in temen de 14 zile lucratoare? s-a dat o zi libera neplatita spunanduni-se ca aceasta va fi ulterior recuperata.
Daca am lucrat in luna sept. doar 11 zile lucratoare , iar celelalte zile din luna nu am muncit nicaieri, am dreptul la deducerea personala + o persoana in intretinere si ce cuantum ar avea aceasta la un salar brut de 1150 ron?
O societate are punct de lucru la o adresa cu contract de inchiriere incheiat cu o societate. Cladirea inchiriata are P+1. Din anumite motive, spatiul respectiv va fi impartit. Parterul ramane la o persoana fizica, iar etajul la PJ.
Intrebare: Voi incheia contracte de inchiriere cu cele doua parti. Va trebui sa-mi deschid inca un punct de lucru desi societatea functioneaza la fel ca inainte, avand o singura gestiune, o singura casa de marcat...?