avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaitzu

Activitate Mihaitzu

Salutare!
Se dă următoarea speța:
Persoana cu cetățenie romana locuiește de foarte mulți ani in Spania fiind căsătorită cu cetățean spaniol urmând sa dobândească cetățenia spaniola, stat ce nu accepta dubla cetățenie drept urmare va trebui sa renunțe la cea romana.
Întrebarea mea este următoarea: va avea probleme in ceea ce privește o viitoare moștenire din partea părinților in România din moment ce pierde naționalitatea romana? Vor fi mai multe lucruri de făcut dacă ea se va prezenta ca cetățean spaniol?
Vă mulțumesc anticipat!
Multumesc frumos pentru informatii ! Este asa cum banuiam , din fericire bunica-mea ma are pe mine si am sesizat greseala dar din pacate pentru alti oameni de varste similare nu are cine sa-i ajute in astfel de cazuri !
V-am multumit apaudandu-va ! Numai bine,sanatate !
Intr-adecar,daca aduni anii de pe a 2 a decizie,atat vor rezulta,dar daca va uitati atent pe prima decizie,ve-ti vedea pana a castiga dreptul in instanta,aveam deja cei 31 de ani si o luna,iar la a 2 a,recunoscandu-mi drepturile (12 ani si 6 luni in grupa a 2 a ) nu mai mi-au adaugat cei 3 ani,ci doar 2 !
Am inteles perfect acum ! Multumesc pentru raspuns!
Am nelamurire in privinta anilor acum,deoarece pe prima decizie am deja 31 de ani si o luna ,fara cei 3 ani acumulatii din cei 12 ani de grupa a 2 a ,aici din pacate-mi da mie gresit,deoarece 31 +3 =34 si nu 33 cat mi-au precizat in decizie
Multumesc frumos pentru raspuns,si as mai avea cateva lamuriri daca se poate:
-Actuala pensie care-mi vine nu ar trebui sa-mi vina pe punctul din 2016? Sau ramane aceeasi ca in ultima decizie primita? Pt ca ar fi nedrept !
-Ce bani ar trebui sa primesc din urma si pe cat timp?
-Eu fara anii de pe grupa a 2 a ,aveam 31 de ani si o luna,+ 3 luni la an nu fac 33 si o luna ci 34 si o luna,de asta zic ca-i gresit
Lucrurile stau in felul urmator :
In 2014 am inaintat o cerere de pensionare anticipata in care nu mi-au fost recunoscuti anii munciti in grupa a 2 a de munca,respectiv 12 ani si 6 luni iar fara acei ani din grupa a 2 a nu ma puteam anticipa,mai aveam nevoie de inca un an de munca! I-am dat in judecata si am continuat munca !

In 2015 am depus din nou dosarul de pensionare anticipata dupa ce am realizat inca un an de munca pentru a indeplini 31 de ani si o luna,varsta care-mi era necesara pentru pensionare (in timpul asta am castigat la tribunal dreptul de a-mi lua in calcul adeverinta din care punea negru pe alb ca am indeplinit in conditii de 100% munca in grupa a 2 a ,bineinteles ca au facut apel la curtea de apel). Mi-au acceptat dosarul fara anii din grupa a 2 a si mi-a trimis decizia cam asa,va las link cu poza !

[ link extern ]
[ link extern ]

In 2015 am castigat si la Curtea de Apel,respingand recursul facut de Casa de Pensii si am primit dreptul la reviziuirea pensiei!
Hotararea arata cam asa : [ link extern ]

Dupa ce am mers si am depus cererea impreuna cu hotararea definitiva,primesc acasa o noua recalculare de pensie care arata cam asa ,mai mult ca o bataie de joc :
[ link extern ]
[ link extern ]

Domnilor/doamnelor, va rog,cititi cu atentie deciziile pentru ca acum urmeaza ceva iesit din comun :O

1. Cum mama naibii mi-a fost recalculata pensia punctul de pensie avand valoarea din 2014,respectiv 790,7 ??? Noi suntem in 2016, valoarea punctului de pensie a fost marit cu 5% din ianuarie ,respectiv 871,7 ! Nici macar nu mi-a calculat sa zicem asa cu valoarea punctului din 2015,asa mai era cat de cat sa zic asa ,dar totusi,cu cea din 2014?????

2. Eu stiam ca la fiecare an muncit in gurpa a 2 a ,ti se adauga 3 luni in + la anii munciti,deci,la mine nu s-au adaugat decat 2 ani la 12 ani si 6 luni iar dupa calculele mele nu 12,6 x 3 = 37,8 luni ,nicidecum 24 de luni cat mi-au calculat dansii !

Ma gandesc sa fac o contestatie,sa precizez clar ce si unde au gresit! Ce ma sfatuiti,am dreptate sa fac asta? Adica e evident ca au gresit,nu ?#-o#-o#-o
Asta ce inseamna? Ca fisa de calcul nu-mi este de folos?
Trebuie sa fac cartea funciara din moment ce am deja un act doveditor cu suprafata si toate cele?
Va rog sa detaliati,vreau un raspuns mai concis :)
Salutare la toata lumea !

Ca sa nu o lungim,o cunostinta are cumparat un imobil de mai bine de 25 de ani iar in actele casei,pe langa contractul de vanzare-cumparare,are o fisa de calcul tehnic,care,dupa parerea mea tine locul sau reprezinta cartea funciara din ziua de azi ! Acolo precizeaza cati mentri patrati are imobilul si restul chichitelor !

Intrebarea mea este urmatoarea : Ma insel? La o vanzare /mostenire a bunului,trebuie scoasa o alta carte funciara?
"Formulati o cerere adresata presedintelui instantei" ,nu stiu ,habar nu am cine-i presedintele instantei dar in schimb am trimis mail la Secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflictele de muncă şi asigurări sociale grefierului sef,credeti ca este ok asa?
Daca nu, va rog daca se poate a ma informa cum reusesc sa aflu cine-i presedintele instantei ...

Multumesc frumos pentru raspunsuri,mai o singura intrebare daca se poate :
Cererea va trebui sa o facem mergand la curtea de apel? Sau se poate trimite si o scrisoare recomandata? Dar pe cale electronica (mail)?
Mentionez ca nu sunt din Bucuresti si de acceea intreb,nici la proces nu ne-am prezentat ,asta fiind sfatul avocatului.