avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate lucia58

Activitate lucia58

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.ocuiesc in casa parinilor mei care sunt decedati ,casa cand a fost cumparata de parintii mei avea unul din pereti comun cu un grajd care aprtinea vecinului ,dupa un timp acest grajd si cu o curte a fost vandut .Cine a cumparat a stricat grajdul si si-a facut o casa mai departe de casa parintilor .Ulterior parintii au refacut casa dupa cum era acoperisul vechi ,avand servitute pentru a intra sa faca cele necesare intretinerii peretilor casei.Dupa decesul mamei ,fiind amandoi parinti morti ,fiul vecinul fara acordul meu si-a mai facut o cladire lipita de casa parintilor ,folosind peretii casei mele si nu numai, grinzile de la constructia ridicata de el sunt bagate sub acoperisul casei mele.Motiveaza ca peretii casei mele sunt pereti comuni ,ceea ce nu este adevarat.Acum eu sunt pe cale de a definitiva cu casa parintilor in privinta actului de proprietate .Cum rezolv cu vecinul ?Multumesc de ajutor.
eu deja sunt in instanta de judecata pentru dezbaterea mostenirii ,nu sa gasit cale amiabila ,deci cum imi vor fi luate in considerare inbunatatirile facute ,S e va tine cont de valoarea actuala a imobilului sau de valoarea care era la data decesului parintior? Multumesc
in timpul casatoriei cu sotul am avut deschis o activitate comerciala ,pe care am condus-o eu ,activitatea am desfasurat-o la casa si in curtea socrilor mei , in ajutorul activitatii societatii am facut o constructie care a fost platita din banii societati .,dupa lichidarea societatii aceasta a ramas in folosinta noastra.Mentionez ca ce sa consturuit a fost facut pe autorizatia socrului meu ,care era proprietarul casei si a curtii.Acum la partaj sotul motiveaza ca aceasta constructie e facuta de socru si el o considera mostenire ,nu bun comun.E posibil sa aiba dreptate???? Multumesc
la bunurile ramase dupa moartea parintilor daca unul din cei care fac parte la mostenire locuieste in imobilul care face parte din masa succesorala si ia adus imbunatatire ,cum se va tine cont de cheltuielile facute cu imobilul si de faptul ca sa schimbat valoare cu aceste renovari?.Va multumesc
in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ultimii ani de casatorie nu a avut venituri de nici un fel.Eu am platit timp de mai bine de 10 ani toate cheltuielile care le aveam la apartament (lumina,impozit intretinere)plus ii trimeteam lunar bani sotului ca sa-si asigure traiul( eu lucrez in alta tara cu contract de munca)Am mai fost nevoita sa platesc un credit facut de fostul sot fara stirea mea si pe care a trebuit sa-l platesc eu ca altfel eram executata.Acum la partaj fostul sot imi cere jumatate din banii munciti de mine.Se poate acest lucru .Va multumesc de raspuns