La sfarsitul lunii iulie 2017 am primit o decizie de impunere impotriva careia am facut o contestatie, dar la care nu am primit raspuns. Si acum ma trezesc cu somatie ca nu mi-am platit datoria in termenul celor 60 de zile. Ce pot face in continuare? De ce ma someaza inainte sa-mi raspunda la contestatie?
Mi-am dat demisia de la o societate in data de 14.06.2015 cu art.81 alin.(8), avand multe salarii restante. Doua zile mai tarziu societatea a depus actele pentru a intra in insolventa si salariatii au fost inscrisi la masa credala. In iunie 2016 societatea a intrat in faliment, salariatii care au mai ramas au fost trimisi in somaj si intre timp au mai primit o parte din salariile de la data intrarii in insolventa. Lichidatorul judiciar a facut dosarele de recuperare a salariilor din fondul de garantare doar pentru o parte din salariatii care au mai ramas dupa insolventa. Pentru cei care au plecat inainte de intrarea in insolventa si in timpul insolventei, lichidatorul nu a facut dosare pentru recuperarea #-osalariilor din acest fond, pe motiv ca nu este platit pentru asta. Pot fostii salariati sa dea in judecata lichidatorul pentru recuperarea (macar a unei parti) restantelor salariale? #-oX-(
Buna seara,
Am un contract civil de prestari servicii cu o firma aflata in insolventa, din data de 18.06.2015 si in timpul scurs de la aceasta data si pana in prezent, nu am primit ca remuneratie decat o mica parte, de aproximativ 5% din intreaga suma. Ce masuri pot lua impotriva acestei societati?
Va multumesc!
Din luna ianuarie un actionar nou a preluat pachetul majoriar de actiuni al societatii, nevenind cu nici un fel de aport la capital. Din acel moment a aprobat, din banii societatii, diverse plati catre parte din furnizori si parte din salarii restante pana la momentul respectiv. Incepand cu jumatatea lunii februarie, dupa ce a terminat toti banii societatii, nu a mai achitat nici salarii si nici datoriile la bugetul de stat. Cum pot proceda salariatii pentru a-si recupera salariile? Care sunt pasii pentru ca salariatii sa poaa introduce in instanta actiunea de insolventa sau faliment, eventual si tragerea la raspundere a acestuia? Mentionez ca societatea are o esalonare la bugetul de stat care nu a fost respectata!#-o#-o#-o