avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate dan6

Activitate dan6

Buna ziua,

Este necesara trecerea in cartea funciara a contractului de comodat pe o perioada nedeterminata in scop PFA (activitatea nu se desfasoara in acel spatiu, atestat prin declaratie pe proprie raspundere iar perioada este evident mai mare de 3 ani)?

In acest link [ link extern ] .

Pentru contract comodat cu durata mai mare de 3 ani este necesara trecerea in cartea funciara?

Multumesc!
Buna ziua,

Am citit despre cele 7 criterii ale unei activitati dependente: [ link extern ]

Din ce inteleg acestea se aplica numai pentru "persoana fizica", acest lucru fiind mentionat in 6 din cele 7 criterii. Insa din ce citesc in jur, se pare ca si in cazul SRL acest lucru poate fi aplicat.

In momentul de fata, fiind unica persoana prestatoare de servicii, cum iti poti desfasura activitatea cu un singur client in urmatoarele cazuri:
1. Firma cu care inchei contractul este inregistrata in Romania (aici e posibil ca activitatea sa se desfasoare la locatia clientului cu resursele sale (motive de securitate, echipa)
2. Firma cu care inchei contractul este in UE
3. Firma cu care inchei contractul este in SUA/Canada

Ca si contractor in domeniul dezvoltarii software este necesar sa aloci mult timp unui singur client mai ales in cadrul proiectelor mari. Sau poate fi vorba de un proiect pe care il preiei de la un client cu un pret fix care trebuie livrat la data X, facturare lunara. In acest caz nu mai poti presta activitati catre alti clienti pentru ca nivelul de incarcare este deja 100%. Poate, ca si prestator de servicii, doresti sa lucrezi la 100% pentru acel proiect timp de 6 luni - 1 an si sa il livrezi inainte de termen.

Multumesc!
Răspuns la discuția Demisie
Da, o sa fac astazi o instiintare scrisa insa ideea era sa o trec pe data de ieri, deoarece instiintarea initiala s-a facut pe email chiar ieri.

Sefii mei se vor intoarce la birou peste doua zile. Nu erau in concediu, ci doar in delegatie si nu aveau inlocuitor. Eu doream sa imi depun demisia luni astfel incat sa ma incadrez intr-o perioada bine definita de timp pentru a putea merge la urmatorul job.

Este in regula sa trec demisia pe data de ieri avand in vedere ca mi-am instiintat sefii prin email?

Discuție Demisie
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarele probleme.

Doresc sa imi depun demisia la locul de munca insa, in momentul de fata, toti sefii mei sunt plecati din tara.

1. Cine ar trebui sa imi primeasca demisia?
2. Se poate instiinta oarecum prin e-mail-ul intern al firmei?
3. Ieri am trimis un email catre sefii mei prin care i-am instiintat ca imi dau demisia. Este valabil?
4. Cum ar trebui sa procedez in situatia de fata?
5. Daca am concediu aprobat cam la doua saptamani dupa ce s-ar incheia perioada de preaviz, se poate anula astfel incat zilele de concediu sa fie platite?
6. Astazi doresc sa completez formularul de demisia, cu data de ieri de cand am trimis instiintarea prin email. Avand in vedere ca nu am cui sa il dau, va fi acea instiintare valabila?

Multumesc anticipat!
Salut,

As dori sa imi vand masina si as vrea sa stiu, pas cu pas, cum ar trebui sa procedez astfel incat lucrurile sa fie ca la carte si sa nu ma aleg cu tepe sau alergari prin tribunale.

Am citit tot felul de articole pe Internet insa as vrea sa stiu, dintr-o sursa sigura, cum este cel mai bine sa procedez.

Multumesc!
Discuție Demisie
Buna ziua,

As avea o serie de intrebari legate de depunerea demisiei intr-o firma de IT.

Am sa incep prin a descrie situatia in care ma aflu.

Planuiesc sa imi dau demisia in asa fel incat sa ma pot angaja la sfarsitul lunii august. In acest moment am un concediu de 13 zile aprobat si este in perioada sfarsitul lui iulie - inceputul lunii august.

Iata cateva intrebari:
1. Daca imi depun demisia inainte de a pleca in concediu, perioada de preaviz va include zilele de concediu sau va fi intrerupta pe perioada concediului?
2. Este legal sa imi anuleze concediul in aceasta situatie? Concediul este introdus intr-un tool. Ma gandesc la faptul ca ar fi posibil sa ma trezesc fara concediu din cauza demisiei.
3. Care ar fi cea mai buna solutie si in ce moment? Intreb asta pentru a nu fi omorat cu task-uri pe ultima suta de metrii sau cine mai stie ce ar putea aparea.
4. Este pentru prima data cand imi schimb locul de munca si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare de la HR astfel incat sa nu ma trezesc peste ani si ani ca, fie imi lipseste un act pentru pensie, fie... altceva similar. Pe scurt, ce acte ar trebui sa am in mana in momentul in care imi dau demisia? Ce sa fac in cazul in care mi s-ar refuza inmanarea unui act sau obtinerea lui ar dura foarte mult?

Multumesc!
Răspuns la discuția Reinnoire carte de identitate
Cartea provizorie este similara cartii de identitate existente? O poti folosi in orice loc?

Intreb din doua motive. In aceasta perioada as dori inceperea scolii de soferi si in doua-trei saptamani voi fi nevoit sa plec din tara pentru o scurta perioada de timp.
Răspuns la discuția Reinnoire carte de identitate
Multumesc mult pentru raspunsul clar si concis.

Intr-adevar, vina este a mea deoarece il puteam schimba cu 180 de zile inainte insa eu sunt mai mult suparat pe faptul ca, cu toata tehnologia de care dispunem (sau nu), lucrurile se misca foarte incet. Mai mult, mi s-a spus ca nu imi pot face poza si ca sa merg la un fotograf pentru una caci sistemul lor de fotografiat este nefunctional.

Imi poti spune, te rog, cum functioneaza procesul de imputernicire? As fi interesat si in privinta altor subiecte, deoarece sunt la 100 km distanta domiciliu si nu ma pot intoarce in orice moment pentru fiecare mica semnatura.

Exista un proces general de imputernicire care sa se aplice in majoritatea situatiilor?
Salut,

Trebuie sa imi schimb cartea de identitate deoarece a expirat ieri.

Am cateva intrebari legate de acest subiect. Mentionez ca pentru o parte din ele am gasit deja raspuns dar as vrea sa le aud si de la persoane in masura sa imi dea aceste informatii.

1. Momentan sunt intr-o alta localitate, intr-un alt judet. Am inteles ca trebuie sa merg in judetul meu, in localitatea in care am domiciliu pentru a schimba CI. Este adevarat? Exista o alta solutie?
2. A mers cineva sa se intereseze despre aceasta schimbare a CI in localitatea cu domiciliul. Acolo a spus ca dureaza trei saptamani eliberarea !!!!! E posibil asa ceva? Sunt functionarii lenesi? Exista vreo lege care sa spuna ceva despre intervalul de timp de la depunerea cererii pana la eliberarea CI? Problema este ca am nevoie de el foarte curand.
3. Se poate elibera CI in regim de urgenta?
4. Daca termenul de trei saptamani este dat din burta de functionarele de la ghiseu din motive precum... lenea... Se poate face ceva in privinta asta? Ma gandesc la o reclamatie intr-un anume loc... Se poate? Unde?

Multumesc!