avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum vand masina?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum vand masina?

Salut,

As dori sa imi vand masina si as vrea sa stiu, pas cu pas, cum ar trebui sa procedez astfel incat lucrurile sa fie ca la carte si sa nu ma aleg cu tepe sau alergari prin tribunale.

Am citit tot felul de articole pe Internet insa as vrea sa stiu, dintr-o sursa sigura, cum este cel mai bine sa procedez.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:53, 14 Iunie 2015
Simplu, respectatii urmatorii pasi:

- scoateti certificat fiscal in vederea instrainarii auto;
- faceti actul de v/c
- inscrieti pe talon obligatoriu "instrainat catre ... la data ...";
- faceti copii dupa toate actele masinii inainte sa le predati cumparatorului;
- mergeti la fisc in 30 de zile (sfatul meu cat mai urgent) si scoateti masina din evidentele fiscale;
- faceti o informare catre serviciul inmatriculari (o petitie, sunt obligati sa v-o primeasca), in care scrieti ca ati instrainat auto catre..., la data..., in baza actului de v/c... si cu mentiunea privind vanzarea inscrisa pe talon.

Toate etapele sunt obligatorii pentru a putea dormi linistit.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina in alt judet j_add j_add Buna ziua! Vreau sa vand masina inmatriculata in jud. X. Cumparatorul e din judetul Y. Cum pot face ca dupa vanzare, cumparatorul sa poata pleca in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Acte auto Phantom79 Phantom79 salutare, am vandut un auto am facut un contract de vanzare cumparare tip, am mers cu cumparatorul a scos masina de la administratia financiara si cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina daca pe talon nu este completata rubrica instrainat catre... la data...? tio_vali tio_vali buna ziua am si io o intrebare: am cumparat o masina luna trecuta, am facut toate actele, iar pe talon nu mi-a completat rubrica unde pune: instrainat catre... ... (vezi toată discuția)