avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate cristina227

Activitate cristina227

Multumesc!
In cazul in care optez pentru varianta repartizarii patrimoniului firmei, cum ar trebui sa formulez paragraful mai sus mentionat?
Răspuns la discuția Vanzarea unui srl
E o intrebare foarte generala. Transferul unei firme pe numele unei alte persoane se face prin cesionare partilor sociale la ONRC si actualizarea actului constitutiv cu noii asociati, daca asta era intrebarea.
Buna ziua,
Doresc sa dizolv si sa lichidez un SRL cu asociat unic. Am cautat modele pe internet pentru hotarari de dizolvare ale firmei si majoritatea includ urmatoarea fraza:
"Intrucat firma nu detine nici un fel de active si nu are nici datorii catre creditori diversi, sunt de acord si solicit procedura de dizolvare si lichidare fara sa emit nici un fel de pretentie materiala sau financiara."
Eu pe firma am cateva bunuri achizitionate (laptop, telefon etc.) care, din cate inteleg eu, intra in categoria "active". In acest caz, ar trebui sa las acea fraza acolo? Cum ar trebui sa formulez?

Multumesc!
Buna ziua,
Am primit o amenda pentru tulburarea linistii publice pentru ca am fost la un amic acasa care a dat muzica tare. Adevarul e ca nici nu voiam sa fiu acolo si nici nu am participat in vreun fel, doar ca eram prezent pentru ca bausem si deja nu mai puteam pleca cu masina, dar nu e relevant.
A venit un echipaj de politie care ne-a legitimat si ne-a trimis ulterior amenzi de 1500 de lei acasa (si mie mi se pare exagerat sa ni se dea o amenda atat de mare pentru ca am ascultat muzica) pe baza legii 61/1991.
Eu doresc sa contest amenda pentru ca la "Articol Prevedere" agentul a completat "art.2 pct. 26" iar la "Articol Sanctionare" a completat "art. 3, al.1, lit.b" iar la amenda 1500 lei. Problema e ca la art. 3, al.1, lit. b scrie in felul urmator: "cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28)" deci nu se potriveste nici cu articolul prevederii pentru care sunt sanctionat (art. 26) si nici cu amenda pe care mi-a dat-o (1500 de lei).
Agentul trebuia sa completeze cu "lit. c" in loc de "lit. b" ca sa fie totul in regula.
Intrebarea mea este: aceasta greseala, duce la nulitatea procesului verbal?

P.S.: Imi cer scuze anticipat daca nu e potrivit forum-ul unde am postat intrebarea, dar l-am considerat cel mai potrivit.
Am gasit acest articol despre o femeie care a primit 8 luni de inchisoare cu suspendare si 60 de zile de munca in folosul comunitatii pentru o evaziune de 290 lei. Mi se pare o pedeapsa foarte exagerata si as vrea sa stiu de ce a primit o pedeapsa atat de mare pentru o suma atat de mica. Intreb asta din pura curiozitate.

Articolul original: [ link extern ]
cristina227 a scris:

Daca as crea website-ul, as incepe sa vand tricouri si apoi as completa la sfarsitul anului formularul 201, as fi in regula? Incalc vreo lege daca fac asa?
Multumesc mult!

Ma poate lamuri cineva in acest sens?
cristina227 a scris:

Daca as crea website-ul, as incepe sa vand tricouri si apoi as completa la sfarsitul anului formularul 201, as fi in regula? Incalc vreo lege daca fac asa?
Multumesc mult!

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Multumesc mult!
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare. As dori sa "incerc" prima data piata inainte de a-mi infiinta firma cu toate formalitatile. Ma gandeam sa fac website-ul, sa incep sa vand tricouri si sa imi infiintez firma doar daca merge bine. Pot face acest lucru in mod legal?