avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare si lichidare SRL cu asociat unic cu active - ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare si lichidare SRL cu asociat unic cu active - redactarea hotararii

Buna ziua,
Doresc sa dizolv si sa lichidez un SRL cu asociat unic. Am cautat modele pe internet pentru hotarari de dizolvare ale firmei si majoritatea includ urmatoarea fraza:
"Intrucat firma nu detine nici un fel de active si nu are nici datorii catre creditori diversi, sunt de acord si solicit procedura de dizolvare si lichidare fara sa emit nici un fel de pretentie materiala sau financiara."
Eu pe firma am cateva bunuri achizitionate (laptop, telefon etc.) care, din cate inteleg eu, intra in categoria "active". In acest caz, ar trebui sa las acea fraza acolo? Cum ar trebui sa formulez?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina227 , utilizator 22:11, 2 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a simplifica, puteti face vanzarea bunurilor firmei catre asociat la valoarea de piata cu factura si chitanta si apoi retragerea profitului ca dividende cu plata impozitului pe venitul microintreprinderii si pe cel pe venitul din dividende. Altfel trebuie repartizarea bunurilor din patrimoniul firmei care asociatul unic la dizolvarea si lichidarea firmei.
In cazul in care optez pentru varianta repartizarii patrimoniului firmei, cum ar trebui sa formulez paragraful mai sus mentionat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti daca va ajuta acest link
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune firme CAMELIAPINDICHI CAMELIAPINDICHI ASOCIATII FIRMEI ABSORBITE POT CEDA ACTIUNILE ASOCIATULUI UNIC AL FIRMEI ABSORBANTE? (vezi toată discuția)
Renuntare la asociere; devenire asociat unic in doua firme adimix adimix Vreau sa renunt la statutul de asociat in cadrul unei firme, insa problema este ca persoana care ar ramane in continuare asociat unic pe firma mai este de ... (vezi toată discuția)
Radiere firma asociat unic drov drov Buna ziua, Eu am reusit dizolvarea firmei,astept publicarea in MO ca sa trec la radiere.Intrebarea mea este daca Hotararea de repartizare a activelor si ... (vezi toată discuția)