avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate danutel9

Activitate danutel9

Buna seara ! Am formulat plangere la Baroul Bucuresti, a trecut de atunci un an si nimic nu s-a schimbat. Am telefonat de cateva ori la Barou, solicitand lamuriri si mi-au precizat, ca avocatul respectiv are mai multe sesizari, prin urmare, posibil sa astept si 5 ani pentru solutionarea plangerii. Ce altceva mai pot face ?
Va multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate in ceea ce sustineti,,din pacate nu ai cum sa stii cat de serios poate fi un avocat pana nu il angajeji intr-un proces. Avocatul meu, se prezinta pe la multe posturi TV si mai nou acum, constat ca formuleaza opinii cu referire la viata vedetelor, opinii care nu au nici o legatura cu activitatea sa de avocat. Am solicitat, Tribunalului unde s-a judecat cazul, sa-mi emita un document, in care sa se evidentieze, toate diligentele cere ar fi trebuit depuse de domnul avocat, lipsa acestuia din sala de judecata, etc. Cu acest document si cu Sentinta civila voi face o plangere la Baroul Bucuresti unde, vreau sa cred, se va face dreptate. Cat priveste, onorariul solicitat pentru redactarea pe genunchi a unui apel a fost echivalentul a 7 salarii,
Va multumesc, pentru promptitudinea raspunsului dvs. Avocatul este din Bucuresti,, o persoana de notorietate cu multe aparitii TV.
Am incheiat, cu un avocat un contract de redactare apel + reprezentare in Instanta . Onorariul a fost achitat in intregime, insa avocatul: -a redactat apelul pe un format nestampilat corespunzator si nesemnat,nu a prezentat imputernicire pentru asistenta, pentru redactarea motivelor de apel, pentru reprezentare avocatiala,fara dovada calitatii de avocat, fara a fi prezent in sala la nici o sedinta. Evident avocatul, nu mai raspunde la telefon si nici la mesaje. Ce pot face pentru a-mi apara drepturile de client intr-o astfel de situatie ?
Răspuns la discuția lipsa avocat
Cum ramane cu plata deja facuta avocatului ?
Va supun atentiei urmatoare situatie si totodata va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Matusii mele i s-a validat dreptul de proprietate in 1992( L18/1991) pentru 1,25 ha teren in baza unei adeverinte. In faza initiala a fost trecuta cu actiuni la o societate agricola, ulterior s-a intocmit un contract de arenda, pentru ca din 2008 sa nu mai figureze contrctul, sub pretextul ca a disparut terenul. In realitate, terenul a fost atribuit altor persoane care prin manopere ilicite si-au apropiat astfel suprafete de teren.Din spusele localnicilor, terenul matusii il cultiva insusi domnul primar al municipiului.
In anul 2010 matusa obtine in Instanta o hotarare definitiva si irevocabila de punere in posesie, pe suprafata avuta initial, in vechiul amplasament si de emitere a titlului de proprietate, hotarare care nu a avut nici o importanta . Matusa a facut numeroase petitii invocand L 165/2013 catre: Comisia de fond funciar, Prefectura, Parchet, Politie de unde au fost obtinute raspunsuri contradictorii. Din pacate matusa a decedat, fara a mai putea sa-si vada terenul inapoiat. Dezbaterea de succesiune, nu a fost facuta, cat priveste acest teren ce nu are titlu de proprietate nu poate fi pus in discutie. Ce se mai poate face, pentru ca acest teren pentru care matusa a luptat atat de mult sa-l putem include la succesiune?
Discuție succesiune
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
In urma decesului matusii (fara copii) a ramas un apartament ce urmeaza a fi impartit intre sora ei (mama mea) si un nepot (copilul unui frate decedat). Imediat dupa decesul matusii, nepotul ocupa in mod abuziv apartamentul, il transforma intr-un focar de infectie, iar in ceea ce priveste utilitatile, acestea au fost achitate de mine . De-a lungul timpului nu a existat nici un fel apropiere a matusii cat si a mamei de acest nepot –si-a facut simtita prezenta la o luna de la decesul matusii. Vazand ca nu putem sa ne intelegem l-am chemat la o mediere , ocazie cu care i s-a precizat ca nu poate sa-mi blocheze accesul in locuinta si ca e necesar sa-si achite facturile .Am facut sesizare la Politie si nu a avut nici un efect, apoi am prezentat situatia la DSP sperand ca voi putea pune in evident mizeria din locuinta insa am primit doar sfaturi de dezinfectare si zugravire a locuintei. Dezbaterea de succesiune se impune a fi facuta in Instanta dat fiind atatea complicatii. Voi putea cere daune pentru ocuparea abuziva, pentru deteriorarea locuintei, plata facturilor etc ? Cum se evalueaza toate acestea ?