Va supun atentiei urmatoare situatie si totodata va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Matusii mele i s-a validat dreptul de proprietate in 1992( L18/1991) pentru 1,25 ha teren in baza unei adeverinte. In faza initiala a fost trecuta cu actiuni la o societate agricola, ulterior s-a intocmit un contract de arenda, pentru ca din 2008 sa nu mai figureze contrctul, sub pretextul ca a disparut terenul. In realitate, terenul a fost atribuit altor persoane care prin manopere ilicite si-au apropiat astfel suprafete de teren.Din spusele localnicilor, terenul matusii il cultiva insusi domnul primar al municipiului.
In anul 2010 matusa obtine in Instanta o hotarare definitiva si irevocabila de punere in posesie, pe suprafata avuta initial, in vechiul amplasament si de emitere a titlului de proprietate, hotarare care nu a avut nici o importanta . Matusa a facut numeroase petitii invocand L 165/2013 catre: Comisia de fond funciar, Prefectura, Parchet, Politie de unde au fost obtinute raspunsuri contradictorii. Din pacate matusa a decedat, fara a mai putea sa-si vada terenul inapoiat. Dezbaterea de succesiune, nu a fost facuta, cat priveste acest teren ce nu are titlu de proprietate nu poate fi pus in discutie. Ce se mai poate face, pentru ca acest teren pentru care matusa a luptat atat de mult sa-l putem include la succesiune?
Va trebui sa continuati demersurile facute de matusa ca si mostenitori legali ai acesteia. Ar fi bine sa faceti notificari la toate institutiile unde matusa a facut sesizari cu privire la faptul ca aceasta a decedat, iar mostenitorii legali vor continua procedurile demarate de matusa.
Cel mai bine este sa luati legatura si cu un avocat specializat pe fond funciar pentru a va ajuta in concret cu aceasta chestiune.