avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Sentinta civila din 2010- intentionat ignorata de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Sentinta civila din 2010- intentionat ignorata de autoritatile locale

Va supun atentiei urmatoare situatie si totodata va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Matusii mele i s-a validat dreptul de proprietate in 1992( L18/1991) pentru 1,25 ha teren in baza unei adeverinte. In faza initiala a fost trecuta cu actiuni la o societate agricola, ulterior s-a intocmit un contract de arenda, pentru ca din 2008 sa nu mai figureze contrctul, sub pretextul ca a disparut terenul. In realitate, terenul a fost atribuit altor persoane care prin manopere ilicite si-au apropiat astfel suprafete de teren.Din spusele localnicilor, terenul matusii il cultiva insusi domnul primar al municipiului.
In anul 2010 matusa obtine in Instanta o hotarare definitiva si irevocabila de punere in posesie, pe suprafata avuta initial, in vechiul amplasament si de emitere a titlului de proprietate, hotarare care nu a avut nici o importanta . Matusa a facut numeroase petitii invocand L 165/2013 catre: Comisia de fond funciar, Prefectura, Parchet, Politie de unde au fost obtinute raspunsuri contradictorii. Din pacate matusa a decedat, fara a mai putea sa-si vada terenul inapoiat. Dezbaterea de succesiune, nu a fost facuta, cat priveste acest teren ce nu are titlu de proprietate nu poate fi pus in discutie. Ce se mai poate face, pentru ca acest teren pentru care matusa a luptat atat de mult sa-l putem include la succesiune?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 10:55, 8 Aprilie 2017
Buna ziua,

Va trebui sa continuati demersurile facute de matusa ca si mostenitori legali ai acesteia. Ar fi bine sa faceti notificari la toate institutiile unde matusa a facut sesizari cu privire la faptul ca aceasta a decedat, iar mostenitorii legali vor continua procedurile demarate de matusa.
Cel mai bine este sa luati legatura si cu un avocat specializat pe fond funciar pentru a va ajuta in concret cu aceasta chestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!! retrocedare legea 18 Liulica Gina Liulica Gina Mostenesc un teren care a fost luat de stat pentru a se construi un spital . Am pierdut termenul la L10 din motive de sanatate. Am facut cerere la L18 (D247), ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi atacata de nepotii din partea fratilor? zcb zcb Buna seara, revin cu un subiect pe care l-am mai expus, pe scurt: mama are titlu de proprietate asupra terenurilor pe care le-au detinut parintii sai, primit ... (vezi toată discuția)
Legea fondului funciar vasile333 vasile333 buna ziua ma confrunt cu o problema. sunt unicul mostenitor al bunicului meu care la randul lui este unic mostenitor dupa parintii, matusi, unchi, bunicii, ... (vezi toată discuția)