avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... urgent!!!! retrocedare legea 18
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

urgent!!!! retrocedare legea 18

Mostenesc un teren care a fost luat de stat pentru a se construi un spital . Am pierdut termenul la L10 din motive de sanatate. Am facut cerere la L18 (D247), la Primarie unde am fost respinsa pe motiv ca este domeniul public. Am fost trimisa la Prefectura care mi-a respins dosarul pa acelasi motiv.
Trebuie sa fac urgent actiune in judecata, situatia materiala nu-mi permite sa-mi angajez un avocat si de aceea va rog din suflet sa ma ajutati. Ce sa cer si ce pot primi !!??? Precizez ca spitalul respectiv are o curte f mare in care sunt 3 parcari mai tot timpul goale, o suprafata de teren este inchiriata la boticari (bautura tigati si tot felul..), si o suprafata de teren a fost retrocedata unui particular. Din terenul altui spital a fost retrocadata o suprafata de teren pe care se construieste o vila, caz pe care il cunosc personal.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:53, 24 Mai 2009
trebuie sa faceti neaparat o actiune in justitie dar nu cred ca puteti obtine ceea ce doriti fara ajutorul unui avocat.problema este mai complexa decat credeti si nu veti reusi singur...;)
Daca pe terenul dvs. s-a construit acel spital si acum este domeniu public, nu veti primi vechiul amplasament. Insa primaria, in cazul in care considera cererea dvs. ca intemeiata, era obligata fie sa va ofere un alt amplasament, sau sa inainteze dosarul dvs. in vederea acordarii de despagubiri la "Fondul Proprietatea".
Daca comisia judeteana de fond funciar v-a comunicat hotararea de respingere a cererii dvs., aceasta hotarare se ataca la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla localitatea unde este situat terenul. Actiunea este scutita de taxa de timbru. Prin actiunea pe care o inaintati instantei, cereti sa fie obligate comisiile locala si judeteana de fond funciar sa va puna in posesie pentru suprafata revendicata, chiar si pe alt amplasament disponibil, daca cel initial este domeniu public, sau, daca nu mai au teren disponibil, despagubiri. Atasati documentele doveditoare ale dreptului dvs. initial de proprietate, hotararea comisiei judetene pe care o atacati si raspunsul primariei.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns de retrocedare legea 247/2005 corinai51 corinai51 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat la urmatoarea problema; Mama mea a depus o cerere de retrocedare in baza legii 10/2001, la primaria din Pitesti, ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare definitiva Dana Maria Corneanu Dana Maria Corneanu Buna ziua, Din 06.06.2011 am o hotarare definitiva, irevocabila si executorie, prin care Comisia locala de fond funciar e obligata sa ma puna in posesie si ... (vezi toată discuția)
Comisia locala evita retrocedarea terenului-contestatie in anulare cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)