Buna seara, revin cu un subiect pe care l-am mai expus, pe scurt: mama are titlu de proprietate asupra terenurilor pe care le-au detinut parintii sai, primit in urma cererii la L18/1991 si acum un nepot din partea unui frate care i-a decedat in 1986, isi cere partea pe care zice ca trebuia sa o mostenesca dupa tatal sau. Din raspunsul primit am inteles ca nu ar avea nici un drept, din moment ce titlul de proprietate este pe numele mamei mele, dar nepotul insista si chiar ameninta cu darea in judecata. Poate mama sa faca un act de donatie pe intregul pamant fiului meu (eu sunt unicul mostenitor) sau acesta poate fi atacat de nepotii din partea fratilor? Ce se va intampla cu pamantul din titlul de proprietate al mamei dupa moartea acesteia, daca nu se poate face act de donatie fara a avea probleme, imi va reveni mie ca unic mostenitor in forma actuala, sau va trebui sa-l impart cu celelalte rude?
Nu este nevoie ca mama sa doneze terenul fiului dvs. Donatia nu va sustrage terenul de la pretentiile nepotului de frate. Nu-i dau nepotului de frate nicio sansa intr-un eventual proces, atat timp cat el sau tatal sau nu au facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in temeiul legilor fondului funciar.
Unicul mostenitor al mamei sunteti dvs.
Deci in acest caz nu o poate obliga sa-i dea din teren. Nici unul dintre frati(au fost inca 4) nu au facut cerere la L18 numai mama mea, doi dintre frati au renuntat la partea lor din mostenire in favoarea mamei printr-o hartie de mana cam prin 1958, in schimb mama trebuia sa aiba grija si sa-si inmormanteze parintii, ceea ce s-a si intamplat. Va multumesc pentru raspuns si va doresc numai bine.
Pe baza legii funciare se acorda titlurile de proprietate celor care solicita acest lucru. Nepotul nu are practic nici o sansa daca va da in judecata sa castige.