avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare mostenire, din titlu de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare mostenire, din titlu de proprietate obtinut la L18/1991Buna seara

Mama mea a revendicat dreptul de mostenire la L18/1991, in urma decesului parintilor(tatal in 1964, mama in 1990), a obtinut Titlul de proprietate pe numele sau, dar problema este ca ea a avut inca patru frati, dintre care doi au renuntat la mostenire in favoarea sa prin 1958,iar ceilalti doi sunt decedati(unul dintre ei in 1986, celalalt dupa 2000).Din partea niciunuia nu a revendicat nimeni dreptul de mostenire din terenul pe care mama mea are titlul de proprietate ,pana acum cand unul dinte fii celui decedat in 1986, a venit sa-i spuna ca el vrea partea tatalui sau. Va rog sa-mi spuneti daca are acest drept, este obligata mama sa-i dea o anumita suprafata din teren si cum anume ?
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
zcb, utilizator
Cel mai recent răspuns: zcb , utilizator 23:20, 13 August 2011
dreptul la mostenire nu se revendica. Mama a revendicat in baza legii funciare anumite terenuri apartinand parintilor al caror mostenitor este.

Renuntarea se face fata de mostenire, nu in favoarea cuiva.

Titlurile in baza legii funciare se acorda celor care le-au cerut si deci consider ca nepotul nu prea mai are ce sa ceara.
Va multumesc mult.:yeah:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia poate fi atacata de nepotii din partea fratilor? zcb zcb Buna seara, revin cu un subiect pe care l-am mai expus, pe scurt: mama are titlu de proprietate asupra terenurilor pe care le-au detinut parintii sai, primit ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ionut daniel ionut daniel Un titlu de proprietate emis in anul 1994 cu legea 18/1991,pe un teren revendicat de bunica mea poate fi atacat in instanta acum de fratii vitregi ai tatalui ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ambii parinti sunt decedati. au detinut casa si teren ... Miron Carmen Valeris Miron Carmen Valeris Buna seara. Ambii parinti sunt decedati. Au detinut casa si teren agricol, pentru care au obtinut titlu de proprietate. Dupa moartea tatalui am dezbatut ... (vezi toată discuția)