avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate DARIAE

Activitate DARIAE

În unitatea mea școlară se întra în restrângere la o anumita catedra. Sunt 5 colege vizate. Una dintre ele are concediu , an de an, legal 3 luni și încă una, cu suplinire de catre colegi. In timpul concediului aduna dovezi false (exista probe) pentru dosarul personal. Primește calificativ FB. Testul psihologic nu îl da niciodată cu colegii pentru ca îl pica. Aduce dovezi de la un dr privat. Dosarul ei este bun, rezultatele la clasa, nu. Cum se poate proceda legal pentru că, aceasta colega este acoperita cu hartii și exista riscul ca alta colega sa fie data în restrângere din cele 5? Mulțumesc!
Da . Si am dezbatut mostenirea dupa mama, care nu avea nimic pe numele ei.
Mama mea a decedat. Deci, inteleg ca merg la notar pentru supliment, eu neavand frati/surori. Multumesc mult pentru raspuns!
Tatal meu a decedat in 2000. Am dezbatut mostenirea dupa el, cu mama mea in 2001. In 2004 s-a dezbatut mostenirea dupa bunicul meu, tatal tatalui meu, prin care tatal meu primeste niste bunuri. Eu in calitate de mostenitoare, cum pot intra in posesia acestor noi bunuri?
Am sesizat! Raspunsul a fost "Ce va intereseaza, doamna? Si o hartie de mana daca au, e legal. Nu e treaba dvs! Nu va convine? Dati-i in judecata!"
Am niste vecini care ma deranjeaza constant prin constructii pe care le fac, inca din luna august 2020, fara a respecta orele de liniste. Ei stau ilegal, intru-cat proprietarii au vandut apartamentul cu o chitanta de mana, fara a face dezbaterea mostenirii. Au copii de 3 si 5 ani care izbesc, trantesc, urla , alearga. Fetita de 3 ani a rupt o usa de atata izbit iar mie mi-a cazut chitul de pe peretii din baie dupa loviturile reparatiilor din apartamentul lor. Am reclamat la Politie dar nu vor sa intervina, pe motiv ca sunt copii si nu au ce sa le faca. Zgomotele se prelungesc dupa orele 22 pana spre 24. Pentru ca nimeni nu a luat nici o masura, dragii de ei, si-au luat si un caine ca sa poata sa alerge mai bine dupa el. Fiind de etnie se manifesta zgomotos , mai ales cand se aduna inca 7-8 copii si tot atati adulti. Ce pot face, in afara unui proces?
Ce de intampla in invatamant?
Suntem 12 ing. si maistri la un liceu tehnologic, specialitatea mecanica. O colega ing. ce va implini varsta de 62 de ani in mai doreste , conform legii sa ramana pana la 65 de ani. 6 ing si maistri mai avem intre 4 si 10 ani pana la pensionare, restul 3 sau sub 3 ani. In conditiile in care colega se pensiona, nu intram in restrangere de activitate, Cum doamna doreste sa mai ramana, cine va intra in restrangere? Toti? Doar cei care au mai mult de 3 ani pana la pensionare?
Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Multumesc!
Buna seara!
Bunicii mei au auvut trei copii. Dupa decesul bunicului meu cand am facut dezbaterea mostenirii, unul dintre copii si bunica mea au renuntat la drepturi, unul era decedat (tatal meu) si astfel eu, si unchiul meu am mostenit terenuri dupa bunicul si casa bunicilor.
Intre timp a decedat si unchiul meu care are doi copii, si bunica mea.
Pe titlul de proprietate al bunicii mele este trecut un teren pe care tatal meu are act de vanzare/cumparare.
Doresc sa stiu daca la dezbaterea mostenirii, la notar, dupa bunica, pot cere scoaterea din indiviziune a terenului pe care am act de vanzare/cumparare, in calitate de unic mostenitor, sau acest lucru se face dupa dezbaterea mostenirii, sau in instanta.
Multumesc!
i s-a spus la Primarie ca trebuie sa justifice la camera de comert, ca nu produce nimic in Italia