Doresc sa cumpar un teren cu urmatoarea situatie conform extras C.F.:
Intabulare, drept de PROPRIETATEintretinere, dobandit prin Conventie, cota actuala 1/1 xxxx necasatorit, ca bun propriu
La capitolul Sarcinii este trecut: Intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, Valoare: , dobandit prin Lege, cota actuala 1/1 yyyyy necasatorit
In ce conditii se poate cumpara terenul avand in vedere ca exista o ipoteca fara valoare in bani ?
Ce se intampla daca persoana yyyy care are drept de ipoteca a decedat?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns sau sugestie!
doresc sa schimb sediul fiscal al unei firme la o noua adresa, proprietate personala. Mentionez ca nu desfasor activitatea la sediu(activitatea firmei este de a oferi servicii online) desi nu am declarat acest lucru.
Doresc sa stiu ce pasi sunt necesari pentru schimbarea sediului?
In plus ma intereseaza daca prin schimbarea sediului trebuie sa platesc impozit diferentiat la noua adresa a firmei si daca se poate evita acest lucru.
Conform informatiilor care le am, plata impozitului in suprataxa se efectueaza doar in anumite conditii care nu imi sunt clare (desfasurarea activitatii, decontarea taxelor,...)
doresc sa imi schimb locul de munca si la angajare i s-au cerut si 2 documente care mi se par ciudate, anterior nu mi s-au mai cerut aceste documente la angajare:
- copia dupa decizia de incetare a contractului de la locul de munca avut anterior;
- adeverinta cu salariile brute pe 6 luni anterioare angajarii, acestea
constituind baza de calcul a unui eventual concediu medical;
Este legal si justificat sa fie cerute aceste documente (in special cel referitor la salariile brute pe ultimele 6 luni) ?
Am urmatoarea situatie, am fost dat in somaj in luna septembrie dupa ce am activat 4 ani consecutivi la firma x. Am beneficiat de somaj pana in luna octombrie, aproximativ 50 de zile, dupa care m-am reangajat cu un contract pe perioada nedeterminata la o noua firma. Intrebarea mea este dupa cat timp se poate reintra din nou in somaj in conditiile date?
Buna ziua,
Am o situatie extrem de tensionata cu actualul angajator (amenintari cu desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare) si doresc incetarea contractului de munca.
Doresc sa imi depun demisia conform articolului 81 alin. 1 din codul muncii deci prin decizia mea de a inceta contractul de munca.
Intrebarea mea este daca angajatorul are posibiltatea de a mai putea inregistra in cartea de munca abateri disciplinare sau orice alte tipuri de abateri care mi-ar putea dauna in relatia cu viitorii angajatori dupa am depus cererea de demisie.