avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediu fiscal firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediu fiscal firma

Buna ziua,

doresc sa schimb sediul fiscal al unei firme la o noua adresa, proprietate personala. Mentionez ca nu desfasor activitatea la sediu(activitatea firmei este de a oferi servicii online) desi nu am declarat acest lucru.
Doresc sa stiu ce pasi sunt necesari pentru schimbarea sediului?
In plus ma intereseaza daca prin schimbarea sediului trebuie sa platesc impozit diferentiat la noua adresa a firmei si daca se poate evita acest lucru.
Conform informatiilor care le am, plata impozitului in suprataxa se efectueaza doar in anumite conditii care nu imi sunt clare (desfasurarea activitatii, decontarea taxelor,...)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Dan
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
DanyG, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Mateescu , Consultant fiscal 17:48, 7 Iunie 2016
Buna ziua,
Schimbarea sediului social se face prin Registrul comertului si apoi cu declaratia 050 la Anaf pt. transferarea dosarului fiscal.
Pt. taxa locala trebuie depusa la primaria de care apartineti o declaratie tip in care se mentioneaza daca aveti sau nu activitate la sediul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru schimbarea sediului social din Sector 6 la Tecuci? Multumesc (vezi toată discuția)
Adresa comunicare acte de catre anaf in caz de schimbare sediu social eugen82 eugen82 Am schimbat sediul social al firmei la reg.comertului anul acesta in martie. Imediat am depus 050 la administratia sectorului unde se afla noul sediu. La ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social lidiao lidiao S-a schimbat sediul firmei din 2012 la reg.comert, dar nu s-a depus formular 050 la Anaf, astazi s-a aflat in urma scoaterii cert.constatator ca sediul e pe ... (vezi toată discuția)