Buna ziua .
As dori sa stiu care este procedura de contestare a unei decizii de respingere data de fga pentru o dauna rca acordata de instanta si daca merita sa contest .
Dauna a fost acordata in instanta , este vorba de o suma mare de bani dupa un accident soldat cu deces . Suma reprezinta daune morale acordate de instanta dupa deces.
Fga a motivat respingerea ceririi , pe motiv ca nu era depusa in 90 de zile de la data nasterii creantei . Problema este ca am depus cererea de plata in 90 de zile de la data la care mi-a fost comunicata la domiciliu . FGA spune ca trebuia depusa in 90 de zile de la data cand s-a dat hotararea civila , nu de cand mi-a fost comunicata .
Ce parere aveti ? Eu cred ca am fost nedreptatit si as vrea sa atac in instanta pentru ca nu mi se pare normal , ar fi trebuit sa am la dispozitie 90 de zile de cand am fost instiintat la domiciliu
Buna ziua. Sunt executat silit de catre BEJ , problema sta in felul urmator :
Am facut contestatie la executare , am cerut suspendarea executarii pana la un verdict final , mi s-a admis suspendarea executarii , in acest moment am castigat in prima faza , urmeaza apelul facut de partea adversa .
In tot acest timp mi s-au luat din conturi banii care se presupune ca ii datorez (deci s-a ajuns la concurenta sumei din titlul executoriu atacat de mine ) . Am luat legatura cu executorul cu rugamintea de a dispune sa nu mi se mai opreasca bani din salariu pe motiv ca si-au luat deja banii presupusi de ei ca ii datorez , iar raspunsul executorului a fost ca mi se vor oprii in continuare lunar bani din salariu deoarece ei nu mai pot emite nici un act prin care sa instiinteze angajatorul si bancile ca s-a ajuns la concurenta sumei respective pentru ca executarea este suspendata si pana la o decizie definitiva ei nu mai pot emite nici un act .
Intrebarea mea este : Este legal sa mi se opreasca in continuare 1/3 din salariu + ca am toate conturile blocate , iar practic eu mi-am indeplinit obligatia fata de executor , ajungandu-se la concurenta sumei din titlul executoriu ?Mentionez ca in momentul de fata , executarea este suspendata , si suntem in faza de apel cu procesul .
V-as fi recunoscator pentru un raspuns
Multumesc mult !
Buna ziua . Tatal meu a decedat intr-un accident de masina , nefiind el de vina . s-a terminat procesul la judecatoria sectorului 4 . Suntem parti civile eu in varsta de 25 de ani si fratele meu minor in varsta de 14 ani . mama este parte vatamata , ea a supravietuit accidentului .
Judecatorul a decis asa :
-5 ani si 10 luni inchisoare cu executare pentru soferul vinovat
, acesta va fi obligat la cheltuielile judiciare
- eu si fratele cate 50.000 de euro daune morale
- mama noastra 70.000 de euro daune morale si 5000 euro daune materiale .
Stiu ca o sa parem cinici , pe tatal nostru nu mai are cine sa ni-l aduca inapoi la viata , vrem sa luam tot ce se poate de la societatea de asigurare ( ASTRA ASIGURARI care este aproape de faliment ) si nu prea suntem multumiti de daunele morale , ni se par cam mici . Noi am cerut 450.000 eur daune morale si 50.000 materiale . Nu stim ce sa facem , daca sa facem contestatie in termen de 10 zile . Multa lume,inclusiv avocatul mi-a spus ca judecatorii ne vor da si mai putin daca facem contestatie sau e posibil sa ne dea si mai mult . totul este la atitudinea judecatorului . Oricum astra va face apel si o sa ceara sa ni se dea si mai putin .
Din experienta dvs la cazuri similare , ne puteti sfatui si pe noi ce sa facem ? ati mai facut contestatii de genul ? cand le-ati facut cum s-a finalizat , ati primit bani in plus s-au v-a scazut ? mai avem 8 zile la dispozitie pt a face contestatie . va multumesc mult !