avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate VALENTINCOPOSU

Activitate VALENTINCOPOSU

Buna ziua. Am divortat de fosta sotie, avem un copil de 4 ani a carui domiciliu a fost stabilit la mine, dar autoritatea părintească este in comun. In primele 2 săptămâni din august ar trebui sa stea la mama sa, insa copilul refuza categoric acest lucru. Eu am achizitionat bilete pentru mare, in tara, pentru o perioada care cuprinde si inceputul lunii august. Acest lucru i l-am comunicat și fostei sotii, care initial a fost de acord, dar acum spune ca nu mai e de acord ca fiul nostru sa paraseasca localitatea in perioada in care ar trebui sa fie la ea, spunând ca face plângere la politie. Ce as putea sa fac, pentru a merge cu copilul la mare??
Răspuns la discuția Reincadrare in munca pensionar
Dumneavoastră spuneți asa... Toți cei de la Forțele de munca pe care i-am întrebat spun ca nu este prevazuta excepție în Legea 263/ 2010, și, ca urmare, nu pot sa ma angajez... :(
Ce am de făcut??? Ce se poate face?
Știu de această prevedere... Am înțeles însă, că în legislația "civila" e prevazut faptul ca un om care beneficiază de pensie anticipată nu poate fi angajat decât după împlinirea vârstei standard de pensionare... Asta doresc sa știu dacă e adevărat sau nu... Eu nu am găsit în tot ce am citit această prevedere, dar...
Sunteți sigur??? Întreb deoarece cineva din cadrul Oficiului forțelor de muncă mi-a spus că nu...
Buna. Sunt cadru militar in rezerva. Am trecut in rezerva cu drept de pensie de serviciu anticipata partiala, conform art. 18, lit. b) din Legea 223/ 2015 privind Pensiile militare de stat. Timp de 20 de ani am servit patria. Acum, din cauza unor probleme de sanatate, nu am mai corespuns rigorilor impuse de sistemul militar... :( Mentionez ca NU BENEFICIEZ DE PENSIE DE BOALA/ INVALIDITATE
Intrebarea mea este:
In conformitate cu legislatia romana, mai am dreptul sa ma angajez la o alta firma? (banuiesc ca in sistemul de stat nu mai pot, dar as dori sa ma angajez la o firma privata)
Răspuns la discuția Reparatie telefon
Nu scrie in contractul de garantie absolut nimic in legatura cu asa ceva.

Interventie moderator: va rugam evitati scrierea cu majuscule pe forum. Multumesc pentru intelegere.
buna.
Am cumparat un telefon acum 9 luni. Mi s-a spart ecranul, am luat legatura cu fabricantul, si mi s-a spus la telefon ca inlocuirea ecranului nu face parte din garantie, ceea ce mi se pare corect, dar ca in termen de 15 zile lucratoare mi se poate inlocui contracost...
Mi s-a cerut ca in cutia coletului sa introduc o adresa scrisa prin care sa imi exprim acordul ca reparatia sa fie facuta contracost...
Am trimis coletul, iar la 17 zile lucratoare am fost sunat si am fost intrebat daca sunt de acord cu reparatia contracost... In urma discutiei cu persoana care m-a sunat, mi s-a spus foarte "intepat" ca termenul legal de reparare al unui produs in afara garantiei este de 60 de zile lucratoare, deci sa nu ma grabesc...
Dupa inca o saptamana am sunat eu din nou si mi s-a spus ca se asteapta livrarea piesei si mi s-a repetat ca termenul este de 60 de zile...
PANA LA URMA CARE ESTE TERMENUL LEGAL???? 15 ZILE SAU 60 ZILE?
Răspuns la discuția Reparatie in afara garantiei
si daca as incerca sa ma adresez Protectiei Consumatorilor, oare ce s-ar putea intampla?

CristinaPaisa a scris:

15 zile.

Răspuns la discuția Reparatie in afara garantiei
DACA E DE 15 ZILE, CE POT FACE EU ACUM?