avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reparatie in afara garantiei
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reparatie in afara garantiei

buna.
Am cumparat un telefon acum 9 luni. Mi s-a spart ecranul, am luat legatura cu fabricantul, si mi s-a spus la telefon ca inlocuirea ecranului nu face parte din garantie, ceea ce mi se pare corect, dar ca in termen de 15 zile lucratoare mi se poate inlocui contracost...
Mi s-a cerut ca in cutia coletului sa introduc o adresa scrisa prin care sa imi exprim acordul ca reparatia sa fie facuta contracost...
Am trimis coletul, iar la 17 zile lucratoare am fost sunat si am fost intrebat daca sunt de acord cu reparatia contracost... :O In urma discutiei cu persoana care m-a sunat, mi s-a spus foarte "intepat" ca termenul legal de reparare al unui produs in afara garantiei este de 60 de zile lucratoare, deci sa nu ma grabesc... X-(
Dupa inca o saptamana am sunat eu din nou si mi s-a spus ca se asteapta livrarea piesei si mi s-a repetat ca termenul este de 60 de zile...
PANA LA URMA CARE ESTE TERMENUL LEGAL???? 15 ZILE SAU 60 ZILE?
Cel mai recent răspuns: VALENTINCOPOSU , utilizator 08:58, 20 Iunie 2015
15 zile.
DACA E DE 15 ZILE, CE POT FACE EU ACUM?
si daca as incerca sa ma adresez Protectiei Consumatorilor, oare ce s-ar putea intampla?

CristinaPaisa a scris:

15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie telefon VALENTINCOPOSU VALENTINCOPOSU buna. Am cumparat un telefon acum 9 luni. Mi s-a spart ecranul, am luat legatura cu fabricantul, si mi s-a spus la telefon ca inlocuirea ecranului nu face ... (vezi toată discuția)
Termen de reparatii electronice service CristyGrs CristyGrs Buna Seara , Am achizitionat un smartphone caruia i-am spart ecranul la mai putin de o luna de la achizitionare . L-am dus la service-ul unde este garantia iar ... (vezi toată discuția)
Probleme garanție / service, reparație telefon rds rcs, digi Staticrzr Staticrzr Buna ziua, Vreau sa vă comunic o problema pe care nu am putut sa o rezolv nici în punctul de lucru nici telefonic. - In data de 31.05.2019, am ... (vezi toată discuția)