Bunica mea are o problema cu vecinul de langa casa. Zilele trecute acesta a taiat niste pruni care erau aproape de gardul care desparte livada. Nu a avut aviz si nu a anuntat pe nimeni, pur si simplu s-a intins peste gard, a taiat coroana si a tras-o la el in curte. in loc a mai ramas doar ciotul de la copaci, a fost si politia dar nu a facut nimic. Bunica mea e batrana si nu o baga nimeni in seama insa nu vreau sa las lucrurile asa, mai ales ca de la acest vecin se scurge mustul de la animale la bunica mea in curte si nici pt asta autoritatile nu fac nimic. Ar trebui sa facem o plangere la politie? ce ar trebui sa facem pt ca acest individ sa plateasca pt daunele facute?
In luna iulie a acestui an am plecat de la firma la care eram angajata iar firma nu mi-a platit zilele de concediu neefectuate. Pana la acea data nu mi-am luat nicio zi de concediu iar conform contractului de munca am 21 de zile de concediu pe an. In cazul de fata, ar trebui sa sesizez ITM-ul, nu stiu daca am inteles bine dar asta se poate face si prin e-mail sau numai cerere scrisa si depusa la sediu ITM, eu locuiesc in alt oras acum si mi-ar fi mai usor prin email. Unde pot sa gasesc un model pt o astfel de sesizare (daca exista asa ceva)?
Aveti idee cam ce amenda risca sa primeasca angajatorul? poate sa aleaga fie plata amenzii fie plata datoriilor catre mine? - asa am citit la un momentdat pe un forum...
care este amenda pe care o va primi? ma tem ca daca amenda este mai mica decat valoarea pe care trebuie sa mi-o plateasca, nu voi mai primi banii :(
Stiti cumva cat dureaza pana se solutioneaza o astfel de sesizare?
Solicitarea acestor acte prin email se incadreaza la categoria de solicitare in scris sau este nevoie de cerere sau scrisoare prin posta? Din cate am inteles prin incetarea de comun a cord a contractului de munca nu se elibereaza somaj, dar totusi angajatorul este obligat sa imi ofere acea adeverinta de somaj?
Chiar daca sunt greu de obtinut acei bani, fiind vorba si de o suma destul de mare, ma intereseaza daca pot denunta undeva angajatorul pt ca plateste o parte din salariu angajatilor la negru, pt a evita taxele. Ma intereseaza daca acea conversatie ar putea constitui o dovada a acestui fapt.
Am completat o decizie de incetre a contractului de munca, de comun acord, insa in decizie nu este completat numarul din registrul general de evidenta a salariatilor? De unde pot sa fac rost de acest numar? sau este obligatia angajatorului sa completeze acest camp? Asta poate sa anuleze decizia, chiar daca este semnata de ambele parti? As vrea sa anulez aceasta decizie, deoarece am completat-o fara sa stiu ca nu voi primi somaj iar firma la care lucrez nu are niciun motiv sa ma dea afara pt ca mi-am indeplinit toate atributiile. In plus seful meu imi datoreaza niste bani, care nu erau pusi in contract ci ii primeam in mana, dar in momentul in care s-a vazut cu decizia semnata, a spus ca nu ii mai primesc. Stiti cumva o cale legala prin care as putea sa fac ceva in privinta aceasta? Am o conversatie pe chat in care imi spune ca acei bani sunt de la "el din jeb".
Buna ziua! Exact langa casa bunicii mele se construieste o biserica, dar nu i-a cerut nimeni acordul. Au daramat deja cladirea existenta, care era o casa de locuit tot fara a cere acordul. Precizez ca casa bunicii are peste 50 si ceva de ani si are deja un perete interior putin crapat. De asemenea, vor sa construiasca un wc cu latrina exact) langa gardul comun. Biserica pe care vor sa o faca ar fi ca o casa, pentru ca nu sunt foarte multi enoriasi. Din cate stiu, ceilalti doi vecini sunt de acord cu constructia, deoarece cel din spate este despartit de o livada foarte mare (parctic casa lui se situeaza pe o strada paralela), deci se afla la o distanta considerabila, iar cel de al doilea face parte din comunitatea acelei biserici.
Totodata in aceea zona sunt numai case de locuit si un mic chiosculet, mie nu mi se pare locul ideal pt o astfel de constructie... mai ales ca spatiul de constructie este destul de ingust, n-am mai vazut/auzit o biserica intre 2 case, intr-un spatiu care nu este foarte larg. Intrebarile mele sunt:
1. Aveau nevoie de acordul vecinilor si pentru daramarea constructiei vechi?
2. Care este distanta maxima legala care ar trebui sa fie intre casa bunicii si asa zisa biserica?
3. Tinand cont ca nu sunt foarte multi enoriasi (cel putin in momentul de fata) argumentul zgomotului ar putea ramane in picioare in cazul in care se ajunge in instanta? De unde stiu eu ca peste 2-3 ani numarul enoriasilor nu ajunge la 200 iar traficul/aglomeratia si nivelul de zgomot si cresc?
4. Unde as putea sa gasesc informatii legate de planul urbanistic? tinand cont de imprejurimi, nu cred ca este in regula amplasarea unei biserici in acea zona... desi ma tem ca nu se prea pune pret pe acest plan tinand cont ca vorbim despre o localiatate rurala...
5. In cazul in care facem o sesizare, se va tine cont de aceasta, avand in vedere ca cei 2 vecini sunt de acord cu constructia, iar noi suntem in minoritate (desi unul dintre ei, parctic nu este neaparat vecin avand in vedere distanta)?
6. In cazul in care se construieste o Biserica, aceasta nu trebuie sa respecte anumite limite legate de suprafata (trebuie sa se intinda pe o suprafata minima pentru a primi autorizatie)?