avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca de comun acord, incomplet
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca de comun acord, incomplet

Am completat o decizie de incetre a contractului de munca, de comun acord, insa in decizie nu este completat numarul din registrul general de evidenta a salariatilor? De unde pot sa fac rost de acest numar? sau este obligatia angajatorului sa completeze acest camp? Asta poate sa anuleze decizia, chiar daca este semnata de ambele parti? As vrea sa anulez aceasta decizie, deoarece am completat-o fara sa stiu ca nu voi primi somaj iar firma la care lucrez nu are niciun motiv sa ma dea afara pt ca mi-am indeplinit toate atributiile. In plus seful meu imi datoreaza niste bani, care nu erau pusi in contract ci ii primeam in mana, dar in momentul in care s-a vazut cu decizia semnata, a spus ca nu ii mai primesc. Stiti cumva o cale legala prin care as putea sa fac ceva in privinta aceasta? Am o conversatie pe chat in care imi spune ca acei bani sunt de la "el din jeb".
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 17 Iulie 2015
Numarul c.i.m. il aveti mentionat in exemplarul pe care-l detineti.

Decizia de incetare a c.i.m. este valabila si daca nu mentioneaza acest numar.
Atat timp cat v-ati dat acordul la incetarea c.i.m., va fi foarte greu de obtinut in instanta anularea deciziei.
O posibilitate ar fi sa vorbiti cu angajatorul sa revoce decizia respectiva.

Banii primiti la "negru" sunt foarte greu de obtinut, chiar si in conditiile in care exista acea discutie pe chat.

Conform prevederilor art. 168 alin. 1 din Codul muncii, plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
Chiar daca sunt greu de obtinut acei bani, fiind vorba si de o suma destul de mare, ma intereseaza daca pot denunta undeva angajatorul pt ca plateste o parte din salariu angajatilor la negru, pt a evita taxele. Ma intereseaza daca acea conversatie ar putea constitui o dovada a acestui fapt.
Puteti sesiza ANAF- Directia Antifrauda sau Politia - Serviciul de Investigare a Criminalittaii Economice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu la negru MariaIoana2185 MariaIoana2185 Buna seara, Cand m am angajat am acceptat sa iau o parte a salariului la negru, dupa ce mi am dat demisia, firma mi a platit orele lucrate si zilele de co cu ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata si amenintari. sukaru21 sukaru21 Buna ziua! Am fost angajat la un magazin impreuna cu o alta colega, iar in urma cu cateva zile am fost obligata sa imi dau demisia (nestiind ca acest lucru ... (vezi toată discuția)
Parte din salariu la negru! Florentinta Florentinta Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Am acceptat sa primesc o partea a salariului pe cartea de munca + o parte la negru, de la \\"patron\\". (oferta ... (vezi toată discuția)