avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata si amenintari.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata si amenintari.

Buna ziua!
Am fost angajat la un magazin impreuna cu o alta colega, iar in urma cu cateva zile am fost obligata sa imi dau demisia (nestiind ca acest lucru nu este legal ) pe motiv ca lipsesc sume importante de bani. Desi suntem doi angajati eu sunt suspectul principal deoarece sunt mai nou angajat si sunt fortat sa recunosc ca eu am luat banii, desi eu nu am luat defapt nici un leu si nici nu am ramas dator cu nimic.
Specific ca nu toate produsele erau batute in casa de marcat pentru ca nu toate sunt aduse pe baza de factura.
Sunt amenintat ca imi face reclamatie la politie pentru furt.
Ce consecinte pot suferii si cum as putea iesi din aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 24 Noiembrie 2013
ati semnat demisia? sa nu recunoasteti nimic.
puteti face o plangere la itm daca ati fost obligat sa o semnati, respectiv la Directia Generala Antifrauda succesoarea Garzii financiare (cautati informatii pe net) pentru marfa la negru.
Ati facut inventar la preluarea gestiunii, la predare ? Furtul trebuie demonstrat, fara dovezi nu au ce sa va faca.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
sv.cristian, utilizator
Da am semnat demisia si ieri mi s-a dat decizia de incetare a contractului de munca in urma demisiei. Da am facut inventar la preluare si la predare ,dar nu am semnat nici o lista de inventar.Nu am semnat nici un stat de plata , nu am facut niciun monetar vreodata.Am primit de multe ori marfa cu bon de mana.Mi se aduceau niste avize in care nu era cantitatea de marfa pe care o primeam .Singuru loc unde era scris realul primit / predat era un caiet cu pagini numerotate,pe care ma puneau sa il ascund in caz de se auzea vreun control.
Totusi eu stau cu frica pentru ca ma ameninta incontinuu cu plangere la politie,ca o sa fiu cercetata si ca o sa intru la puscarie s.a. .
Multumesc.
Pentru abateri de la legislatia finaciar-contabila savarsite de catre angajator puteti depune o sesizare la ANAF sau la Politie- Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Daca ati fost obligata sa va dati demisia, atu nci in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare a c.i.m. puteti depune contestatie la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar cu rezultate diferite, declarație de plată minus obținută prin intimidare. cum mă pot apăra? Cryssy.005 Cryssy.005 Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters289992 ContSters289992 am lucrat la un magazin 4luni unde mi s-a spus ca am contract de munca dar de cate ori ceream sa-l vad au zis ca este la contabila.acum am plecat am predat ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor demisie fara preaviz eastsidaz eastsidaz buna ziua.sunt angajat la un magazin de piese auto,unde mi-am scris demisia mentionand ca doresc lichidare la zi.sefa o zis ca nu ma lasa sa plec fara sa stau ... (vezi toată discuția)