In luna iulie a acestui an am plecat de la firma la care eram angajata iar firma nu mi-a platit zilele de concediu neefectuate. Pana la acea data nu mi-am luat nicio zi de concediu iar conform contractului de munca am 21 de zile de concediu pe an. In cazul de fata, ar trebui sa sesizez ITM-ul, nu stiu daca am inteles bine dar asta se poate face si prin e-mail sau numai cerere scrisa si depusa la sediu ITM, eu locuiesc in alt oras acum si mi-ar fi mai usor prin email. Unde pot sa gasesc un model pt o astfel de sesizare (daca exista asa ceva)?
Aveti idee cam ce amenda risca sa primeasca angajatorul? poate sa aleaga fie plata amenzii fie plata datoriilor catre mine? - asa am citit la un momentdat pe un forum...
care este amenda pe care o va primi? ma tem ca daca amenda este mai mica decat valoarea pe care trebuie sa mi-o plateasca, nu voi mai primi banii :(
Stiti cumva cat dureaza pana se solutioneaza o astfel de sesizare?
1. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
3. Codul Muncii nu sanctioneaza direct o astfel de fapta - necompensarea in bani a CO neefectuat la incetarea c.i.m.
In urma controlului efectuat de catre ITM i se va stabili angajatorului ca masura de indeplinit - prezentarea dovezii de plata - , iar daca angajatorul nu-si indeplineste masura dispusa de inspectorul de munca, la termenul stabilit de acesta, atunci i se poate aplica o sanctiune contraventionala acestuia.
4. ITM-ul trebuie sa va raspunda lasesizare in termen de 30 de zile cu posibilitatea prelungirii termenului cu inca 15 zile.
Reclamatie itm
victoria87
Buna ziua,
Am lucrat pana la 1.09.2016 la o firma unde am plecat cu demisie in urma incheieri activitatii am primit actele de incetare a activitatii si am ... (vezi toată discuția)