avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Activitate lutzache

Activitate lutzache

Buna ziua. Cum se poate radia o clauză de uzufruct viager de care a beneficiary o doamna care în 1957 a vândut proprietatea cu aceasta clauza și care ulterior a fugit din țară. Nimeni nu mai știe nimic. Ar trebui să aibă circa 130 ani acum. Nu familie, nimic. Mai mult de atât aceasta clauza este numai pe o camera. Nu am de unde să obțin un eventual certificat de deces. Multumesc
Poate sa puna executorul poprire pe Indemnizatia de crestere copil?
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: Dupa divort, mama minorului a platit 3 luni pensia de intretinere, dupa care nu a mai platit. Deja este vorba de un an. Din august este in CCC. Pot cere prin executor plata pensiei?
Buna seara. Intrebarea mea este cand se depune chitanta privind taxa de timbru pentru partaj la momentul depunerii cererii initiale sau inainte de primul termen? Multumesc.
Buna ziua.
Daca sotia a parasit domiciliu si intre timp s-a pronuntat si divortul, pot fi indreptatit sa schimb yala de la casa? Mentionez ca inca are domiciliu in buletin la aceasta adresa. Ce pot face sa o fortez sa-si schimbe domiciliu de pe ci la adresa unde locuieste acum?
Prin sentinta domiciliul minorului este la tata.
Buna ziua. Ce semnificatie are faptul ca in sentinta de divort ramasa definitiva NU s-a mentionat un program de vizitare minor?
Răspuns la discuția Mediere in timpul procesului
Va multumesc foarte mult de raspuns. Cu stima.
Buna ziua. Daca este pe rol procesul de divort cu copii la judecatorie, fara partaj , de comun acord, doar domiciliul copilului facand obiectul procesului, si intre timp exista consens in toate punctele, se poate face mediere inclusiv pentru partaj urmand a se depune la primul termen, care este in octombrie cu tot cu partaj?
Răspuns la discuția Stabilire domiciliu minor
Ma refeream la cum hotaraste instanta (pe ce criterii) la cine stabileste domiciliul copilului cand ambii parinti au acelasi domiciliu declarat in cererea de divort.
Buna ziua. Cum se stabileste care parinte este rezident si care nu in situatia in care au au acelasi domiciliu. Se poate ca ambii sa fie rezidenti?