avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters363067

Activitate ContSters363067

buna ziua, ROG DIN SUFLET, pe cineva care s-a lovit de o problema asemanatoare sa-mi dea un sfat cu privire la urmatoarea problema:

-am cumparat un teren care are pe el o fundatie si 2 calcane, ramase de la o constructie realizata in regim neautorizat, demolata in baza unei sentinte civile din 2006 si a dispozitiei primarului din 2007. deci a fost demolata pe cheltuiala vanzatorului sub supravegherea unui expert tehnic

- am cumparat terenul in august, am inceput procedura obtinerii certifc de urbanism si mi s-a eliberat unul pentru reconstruire, consolidare si extindere care urmeaza sa fie analizat in baza unei documentatii pud

- toate bune si frumoase, am obtinut avizele, arhitectul a facut proiectul si surprirza a venit astazi la comisia de urbanism cand mi s-a spus ca avizul este nevafavorabil din punct de vedere juridic intrucat primaria nu recunoaste fundatia existenta si cei 2 pereti. din punct de vedere al amplasamentului nu a fost nimic de obiectat
mi se cere acum sa demolez fundatia si tot ce exista si sa fac una noua chiar daca acea fundatie este buna si m-as fi putut folosi de ea. ce pot sa fac in situatia asta???

-tin sa mentionez ca in extrasul de carte funciara imi apare o constructie finalizata dar FARA ACTE de 200 de mp (deci nu corespunde situatiei de fapt) sicand am cumparat terenul am incercat sa fac demersurile necesare dar mi s-a spus mai bine sa astept finalizarea noilor lucrari

-printre acte mai am o scrisoare de la primarie din 2007 prin care i se spune vanzatoarei ca aceasta constructie in regim neautorizat a fost demolata in proportie de 90%

nu considerati ca in urma demolarii si primaria la acel moment, a fost de acord sa se darame constructia fara fundatie?
spuneti-mi va rog din suflet, in aceasta situatie, cum as putea intra in legalitate cu aceasta fundatie, atat la primarie cat si la cartea funciara? pot sari instanta de judecata?
buna ziua,

vreau sa cumpar un teren care are urmatoarele acte:
contract de partaj voluntar - prin care se constituie de comun acord un drept de trecere cu o latime de 1,5 m si o lungime de 14 m
ulterior partile vand prin contract altora si se specifica in continuare ca se transmite acest drept de trecere
iar in al doile contract cand partile vand din nou NU SE MAI SPECIFICA CA SE TRANSMITE SI DREPTUL DE TRECERE. CE POT FACE?

mentionez ca dreptul de trecere nu este inscris in cartea funcioara desi in toate schitele el apare, chiar si in schita de la cartea funciara.

VA MULTUMESC
Răspuns la discuția Informatii teren
inteleg.

ma intreb oare, cand dau acele avize, ei nu se uita pe o harta a conductelor?
o sa incerc sa fac niste dermersuri la apa nova, pentru ca aici e buba, cele de gaze nu prea ar avea cum sa treaca, fiind un teren intr-o zona cu case din 1920
mai am o intrebare, aveti idee cand si-au dat oamenii aceia seama ca trec conductele? dupa eliberarea autorizatiei de construire, sau inainte?
mi se pare incredibil oricum
buna ziua,

doresc sa cumpar un teren si as vrea sa stiu cum pot afla daca trec sau nu niste conducte pe sub el?

- daca certificatul de urbanism spune ca e totul ok, credeti ca mai pot intampina alte suprize mai tarziu? mentionez ca terenul nu are utilitati
Discuție Probleme teren
buna ziua,

am si eu urmatoarea problema.
doresc sa cumpar un teren (f atractiv ca pret ) insa bineinteles are niste probleme:

1. accesul la teren se face printr-un drum de servitute. vecinul cu drumul de servitute nu doreste sa dea acces/acord viitorului proprietar in vederea racordarii la utilitati(Gaz, apa, curent) desi art. 621 din NCC il obliga la asta.
2. in prezent drumul de servitute nu este delimitat, nu are o poarta delimitata etc desi in acte, acesta exista insa nu si in fapt. (ce poate face noul proprietar, calea este doar instanta?, am inteles ca ar putea fi amendat si de primarie)
3. a preluat in mod abuziv cam 30 de metri din curtea terenului pe care doresc sa-l achizitionez, facandu-si un gard si niste coteturi. cum pot eu sa daram acel gard si acele coteturi? in ce conditii? o notificare ar fi de ajuns?
4. primaria ma obliga sa fac dovada parcarii si a gararii in incinta terenului, desi eu am un drum de servitute de doar 1,5 m latime
5. pentru toate problemele expuse mai sus, calea este doar instanta sau pentru punctul 2 si 3 ma pot adresa si primariei, iar in caz de neconformare a vecinului sa-i fie aplicata o amenda.

multumesc