avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ROG UN SFAT VA ROG intrare in legalitate fundatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ROG UN SFAT VA ROG intrare in legalitate fundatie construita in regim neautorizat

buna ziua, ROG DIN SUFLET, pe cineva care s-a lovit de o problema asemanatoare sa-mi dea un sfat cu privire la urmatoarea problema:

-am cumparat un teren care are pe el o fundatie si 2 calcane, ramase de la o constructie realizata in regim neautorizat, demolata in baza unei sentinte civile din 2006 si a dispozitiei primarului din 2007. deci a fost demolata pe cheltuiala vanzatorului sub supravegherea unui expert tehnic

- am cumparat terenul in august, am inceput procedura obtinerii certifc de urbanism si mi s-a eliberat unul pentru reconstruire, consolidare si extindere care urmeaza sa fie analizat in baza unei documentatii pud

- toate bune si frumoase, am obtinut avizele, arhitectul a facut proiectul si surprirza a venit astazi la comisia de urbanism cand mi s-a spus ca avizul este nevafavorabil din punct de vedere juridic intrucat primaria nu recunoaste fundatia existenta si cei 2 pereti. din punct de vedere al amplasamentului nu a fost nimic de obiectat
mi se cere acum sa demolez fundatia si tot ce exista si sa fac una noua chiar daca acea fundatie este buna si m-as fi putut folosi de ea. ce pot sa fac in situatia asta???

-tin sa mentionez ca in extrasul de carte funciara imi apare o constructie finalizata dar FARA ACTE de 200 de mp (deci nu corespunde situatiei de fapt) sicand am cumparat terenul am incercat sa fac demersurile necesare dar mi s-a spus mai bine sa astept finalizarea noilor lucrari

-printre acte mai am o scrisoare de la primarie din 2007 prin care i se spune vanzatoarei ca aceasta constructie in regim neautorizat a fost demolata in proportie de 90%

nu considerati ca in urma demolarii si primaria la acel moment, a fost de acord sa se darame constructia fara fundatie?
spuneti-mi va rog din suflet, in aceasta situatie, cum as putea intra in legalitate cu aceasta fundatie, atat la primarie cat si la cartea funciara? pot sari instanta de judecata?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:46, 24 Februarie 2016
gabrielaod a scris:

-tin sa mentionez ca in extrasul de carte funciara imi apare o constructie finalizata dar FARA ACTE de 200 de mp (deci nu corespunde situatiei de fapt)

Conform disp L nr 7/1996,notarile din cartea funciara pot fi radiate in baza unui ocument autentificat sau prin hotarare judecatoreasca definitiva
Este necesar sa dezafectati fundatia,sa obtineti document de la primarie =serviciul urbanism ca fundatia a fost dezafectata,document pe care sa il notati la ocpi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare casa alipita pe calcan LuminitaT LuminitaT Buna seara, Sunt proprietarul unui imobil care are spatele alipit cu imobilul vecinului pe o distanta de peste10m. Vecinul detine o suprafata mare de teren cu ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)
Mi se cere pud sau ma obliga sa construiesc la calcan, ce pot face? VASILE_CLAUDIA VASILE_CLAUDIA Va rog ajutati-ma cu un sfat.Am achizitionat un teren intravilan de 350mp cu dimensiunea de 15*24ml si doresc sa construiesc o casa de 8*11ml.Am solicitat ... (vezi toată discuția)