avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare drept de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare drept de trecere

buna ziua,

vreau sa cumpar un teren care are urmatoarele acte:
contract de partaj voluntar - prin care se constituie de comun acord un drept de trecere cu o latime de 1,5 m si o lungime de 14 m
ulterior partile vand prin contract altora si se specifica in continuare ca se transmite acest drept de trecere
iar in al doile contract cand partile vand din nou NU SE MAI SPECIFICA CA SE TRANSMITE SI DREPTUL DE TRECERE. CE POT FACE?

mentionez ca dreptul de trecere nu este inscris in cartea funcioara desi in toate schitele el apare, chiar si in schita de la cartea funciara.

VA MULTUMESC
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
ContSters363067, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costache Andreea , Avocat 17:41, 17 Iulie 2015
Cea mai directa metoda ar fi sa incheiati un act aditional la contractul de vanzare cumparare prin care sa prevedeti si servitutea sau sa incheiati un act de constituire a servitutii de trecere , ambele inscrisuri au acelasi efect de recunoastere in favoarea fondului dominant a unei servituti de trecere.
In cazul in care nu se poate acest lucru, atunci va ramane deschisa calea litigiului prin care sa solicitati recunoasterea dreptului de servitute de trecere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute cristina sandu cristina sandu In anul 1996, X dobandeste un teren, prin donatie, de la tatal sau. Anterior acesta dobandise terenul prin act de partaj voluntar. In anul 2004, tatal lui X ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute teren neconstruibil avoovi avoovi Doresc sa cumpar o proprietate intr-o comuna, cu o casa de vacanta pe ea. Problema este ca terenul proprietatii in adancime de la apx. 40 m de la strada ... (vezi toată discuția)
Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)