avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate 2017

Activitate 2017

Bună ziua, dețin un apartament bun propriu și o asigurare de viata, am un fiu din prima căsătorie care la rândul lui trăiește în concubinaj și are o fetita de 4 luni.
Doresc ca apartamentul și asigurarea să le moștenească nepotica mea când nu voi mai fi. Am mai multe probleme de sănătate și nu știu ce îmi rezervă viitorul.
Ce acte ar trebui să fac? Nepotica este născută și creste în Anglia.
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu un răspuns pentru următoarea problema care este foarte veche...
Soacra mea în tinerețe a fost legionară, a fost bătută cu saci de nisip de către securiștii comuniști și a decedat la 6 luni de la începutul cercetărilor. În aceeași situație a fost și mama ei, acesta a decedat la un an de la începutul cercetării.
Menționez că în momentul în care a venit securitatea au avut o hartă din podul casei parohiale unde locuiau și au găsit acolo multe arme și munitii despre care nu știau nici soacra și nici mama acesteia.
Noi dorim sa cautam dosarele celor doua la arhivele securității dar nu știm de unde sa începem. Am încercat online dar nu ne lasă să accesam.
Orice sfat este binevenit.
Hotărârea este la avocat, este obligat să i-o dea clientei?

2017 a scris:

Bună ziua, o cunoștință locuiește în Anglia și a hotărât să divorțeze în România.
A împuternicit un avocat găsit pe internet. S-au înțeles la o sumă de bani care pe parcurs a tot crescut iar acum că s-a terminat procesul de divorț avocatul mai cere încă 250 euro de fiecare dintre soți (total 500)pentru a legaliza sentinta.
Este posibil așa ceva? Ce se poate face pentru a putea întra în posesia sentinței și să nu mai dea bani acestui avocat care s-a dovedit a fi un neserios (ca să nu spun altfel)?
Va rog frumos să-mi răspundeți.

Bună ziua, o cunoștință locuiește în Anglia și a hotărât să divorțeze în România.
A împuternicit un avocat găsit pe internet. S-au înțeles la o sumă de bani care pe parcurs a tot crescut iar acum că s-a terminat procesul de divorț avocatul mai cere încă 250 euro de fiecare dintre soți (total 500)pentru a legaliza sentinta.
Este posibil așa ceva? Ce se poate face pentru a putea întra în posesia sentinței și să nu mai dea bani acestui avocat care s-a dovedit a fi un neserios (ca să nu spun altfel)?
Va rog frumos să-mi răspundeți.
In urma partajului intre fosti soti,sotia nu a avut banii necesari de al despagubii pe fostul cu o suma considerabila(zic eu) si neinteleganduse pe cale amiabila ,casa a fost vanduta la licitatie de catre executori cu mai putin de jumatate din suma pe care o datora sotia .
Intrebarea este,diferenta de bani o mai poate recupera sotul de la fosta?
Daca da,va rog sa imi dati niste sfaturi.Va multumesc anticipat
Buna ziua.Nepoata mea a parasit domiciliul conjugal fiind batuta de catre sot,soacra .Cand a parasit domiciliul,a ,anuntat politia si protectia copilului.
A depus cerea de divort in judetul Gorj.A,avut loc prima infatisare la care sotul nu s-a prezentat dar,a primit citatie ptr proces intentat de catre sot ptr divort si parasire de domiciliu.Se poate asa ceva?Proces de divort din partea amandurora?
Tatal copilului urmareste sa-i ia copilul.Acesta fiind un betiv.
Exista riscul sa-i ia copilul daca mama nu are conditii de "lux" ?Tatal considera ca el are luxul necesar ptr cresterea copilului.

Discuție Codul Caen 5520
Detin o casa particulara in care,inchiriez camere ,avand Certificat de Inregistrare cu ,codul Caen 5520.
As dori sa stiu daca,am nevoie de autorizatie de functionare de la Primaria Locala si ce alte autorizatii.
Va multumesc.