avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters363665

Activitate ContSters363665

Speta: dețin o SC, care are in patrimoniu o hală industrială in care până acum cativa ani a funcționat o fabrică. Din anumite motive s-a întrerupt activitatea de producție și eu, administrator si unic asociat am parasit tara. Între timp, un furnizor cere sa fiu executat silit pentru o factură de 700 lei care a scăpat neachitata. Executorul efectuează procedura legala, trimițând corespondența intr-o cutie poștală de pe poarta curții in care se afla depozitul meu, totodată in incinta respectiva existând și alte depozite ale altor societăți, cutia poștală nefiind inscripționata ca fiind a societății mele. Postasul il anunta ca nu mai are loc sa introduca corespondenta in cutia respectiva pentru ca de acolo nu ridică nimeni corespondenta, iar executorul continua procedura de afisare prin agentul procedural, în aceleași condiții. Intr-un final imobilul este vândut pentru o sumă modică, aproximativ 10% din valoarea reală. Eu aflu după vreo 3 luni de la vânzare ca cineva a cumpărat hala mea. Cer in instanta sa fiu repus în termenul pentru contestație, dar pierd, apoi fac apel si pierd si apelul, decizia fiind definitivă. La momentul executarii imobilului eu am in fabrica utilaje si echipamente de 3 ori cat valoarea cu care s-a vandut jala si de stocuri de marfă de 10 ori cat valoarea de vanzare. Cat de legală este aceasta vanzare??? Mi se pare un abuz grosolan. Pot să mă îndrept penal împotriva executivului pentru abuz în serviciu și pentru fals ( considerand ca afișarea prin agentul procedural a fost făcută la vrajeala)??? Ce alte sfaturi imi puteti da in speta prezentată mai sus?
Răspuns la discuția Popriri salariu
totusi as avea nevoie de un articol de lege in care se gaseste chestia asta ca sa pot sa discut cu executorii. multumesc!
Răspuns la discuția Popriri salariu
Va multumesc pentru raspuns! Ma puteti ajuta si cu o baza legala in acest sens?
Buna ziua! Revin cu o intrebare legata de 2 popriri pe care le am pe contul de salariu.
Pe contul de salariu am 2 popriri cu o valoare aproape identica. Banca vireaza toata suma care imi este poprita, respectiv 50% din salariu, doar popririi care a fost instituita cu data mai veche, lucru care nu mi se pare normal. Mi se retine din salariu o suma destul de mare, iar daca banii nu se impart la ambele popriri, ma gandesc ca risc sa fiu executat silit de executorul care a instituit a doua poprire, deoarece el nu primeste nimic din ceea ce mi se retine din salariu.
Banca zice ca sumele poprite se vireaza in ordinea in care au fost instituite popririle, Este legala si normala situatia asta?
Răspuns la discuția Poprire norma hrana
este valabila decizia ICCJ si in cazul in care sumele sunt poprite pentru neplata unor credite?
va salut.

De curand am fost incadrat in cadrul unui minister ca si functionar cu statut special. Pe conturile mele personale exista mai multe popriri de la diversi executori pentru datorii neachitate la timp. Intrebarea mea este urmatoare: Procentul de 50% care o sa imi fie poprit din salariu se refera doar la salariul de incadrare sau se popreste si norma de hrana, banii de transport sau chirie si eventualele sporuri??? Mi s-ar parea normal ca norma de hrana si banii pt transport/chirie sa nu se supuna popririi.

multumesc!
Buna ziua,

Doresc sa ma lamuriti asupra procedurii de inregistrare ca platitor de TVA a unui PFA, precum si de documentatia necesara in vederea desfasurarii de operatiuni intracomunitare. Mentionez ca PFA-ul a fost infiintat in 2014, deocamdata nu este platitor de TVA si vreau ca de pe acest PFA sa livrez marfuri (legume si fructe en-gross) in spatiul UE. Va multumesc!