Buna ziua.Doresc sa imi deschid un birou in vederea oferirii de servicii privind redactarea si implementarea planurilor de afaceri a caror sursa de finantare va proveni din fonduri europene.Am autorizat codul caen 7022 la sediu-terti de ceva ani, dar as dori sa imi deschid un birou intr-o localitate a aceluiasi judet.Mentionez ca voi colabora cu srl -uri, pfa etc, deci nu voi avea angajati.Ce este mai avantajos:sa imi deschid sediu secundar sau punct de lucru?
Activitatea principala a societatii nu are legatura cu codul caen secundar, respectiv 7022.
Buna ziua.Cum inregistreaza un SRL ,care are obiect de activitate pescuitul in ape dulci,veniturile din vanzarea pestelui capturat pe Dunare.Mentionez pentru aceasta actvitate SRL -UL are licenta si autorizatie de pescuit,angajat cu permis de pescuit.Pestele se vinde obligatoriu doar la centre de prima vanzare , unde pretul se negociza in functie de cantitate/calitate.
Va multumesc
Buna ziua.De curand am infiintat o asociatie care in mare parte are ca scop piscicultura si pescuitul sportiv.In momentul cand avocatul a redactat statutul si actul constitutiv s a semnat rapid fara sa mai citim actele.Cand am discutat cu avocatul , i am zis ca in asociatie vor fi si pescari comerciali ca si membrii.Nu a specificat acest lucru in acte.Actele au iesit deja de la judecatorie .Ce pot face acum?Majoritatea celor care vor sa devina membrii sunt pescari comerciali si nu sportivi.De fapt cam asta era scopul.
Pot face un act aditional la statutul sau actul constitutiv al asociatiei , in scopul asta?Sa specific si pescuitul comercial?Care ar fi pasii de urmat?
Va multumesc
Aveti idee c am ce ar putea invoca?Este vorba de un contract de cesiune creanta.Eu am fost actionar la o societate,i am cesionat actiunile pe care le am avut si datoria pe care am avut o eu in societate.Pretul actiunilor l a achitat precum si o parte din cesiunea de creanta.
Exista recunoasterea datoriei de catre el.Nu a mai platit diferenta pana l a termenul stipulat in contract si eu am inceput executarea. A avut termen 1 an sa plateasca.
MULTUMESC
Intr un contract in care eu am calitatea de creditor,debitorul nu si a achitat in totalitate obligatiile care ii reveneau , pana la data care a fost stipulata in contract.Eu am inceput executarea printr un executor,dar acum am vazut pe portal just , ca, debitorul a cerut rezolutiunea contractului.
Ce efecte produce acest lucru?Inca nu am primit nimic de la judecatorie.
Multumesc
In urma unui contract de imprumut ,pe care debitorul nu l a respectat,am inteles ca se pot cere daune moratorii,ce se calculeaza de la data scadenta pana la achitare.
Cum pot face acest lucru?Mentionez ca,contractul nu are stipulat plata de penalitati sau dobanda pentru neplata sau intarziere.
Pentru suma din contract am inceput deja executarea silita.Cum procedez pentru daune?
MULTUMESC
Buna ziua.Am incheiat cu o persoana un contract de imprumut care in caz de neplata constituie titlu excutoriu conform noului cod civil.Nu a restituit banii la timp.Am introdus investirea la judecatorie,s a aprobat,am inceput poprirea (executorul),dupa care vad pe portal just ca a facut APEL.Prima data la judecatorie si acum vad ca si la tribunal.Eu stiam ca doar creditorul poate face apel.Tribunalul i a dat termen la sf lunii,pt ca acum e vacanta.Eposibil?Stiam ca poate face doar contestatie.
Multumesc.