avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Act aditional la o asociatie de pescari
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Act aditional la o asociatie de pescari

Buna ziua.De curand am infiintat o asociatie care in mare parte are ca scop piscicultura si pescuitul sportiv.In momentul cand avocatul a redactat statutul si actul constitutiv s a semnat rapid fara sa mai citim actele.Cand am discutat cu avocatul , i am zis ca in asociatie vor fi si pescari comerciali ca si membrii.Nu a specificat acest lucru in acte.Actele au iesit deja de la judecatorie .Ce pot face acum?Majoritatea celor care vor sa devina membrii sunt pescari comerciali si nu sportivi.De fapt cam asta era scopul.
Pot face un act aditional la statutul sau actul constitutiv al asociatiei , in scopul asta?Sa specific si pescuitul comercial?Care ar fi pasii de urmat?
Va multumesc
Da. Statutul asociatiei poate fi modificat prin proces verbal al adunarii generale (semnat de catre membrii prezenti) intrunita in urma convocarii (si a unei ordine de zi) stabilite de comitetul director.
E bine sa cititi clar acest statut pe care il aveti inregistrat acum, sa redactati personal impreuna cu ceilalti membrii chiar intr-o forma mai simpla dar clara ce activitati doriti sa desfasurati si cam cum sa fie formulate respectivele modificari si abia cu aceasta hartie (proces verbal) mergeti la avocat sa va redacteze actele pentru dosarul ce trebuie depus la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)
Incheiere acte retragere membru fondator asociatie ClaudeStoica ClaudeStoica Buna ziua, in situatia in care un membru fondator al unei asociatii isi manifesta dorinta de retragere din Asociatie(asociatia are doar 3 membri, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Preluare asociatie(ong) Tutumaria Tutumaria Buna ziua, Doresc sa preiau o asociatie alaturi de alti 2 parteneri. Prima problema intampinata a fost faptul ca unul din actualii membrii era plecat in ... (vezi toată discuția)