adryst28 a scris:
gradinita este de stat.pana acum am fost incadrata ca profesor pt inv. prescolar si am fost anuntata ca de la 1 dec. 2011 nu voi mai fi incadrata astfel
atat contabila cat si inspectorul de la AUDIT i-au spus directoarei ca trebuie sa ma plateasca conform diplomei atata timp cat aceasta nu a fost anulata de o instanta judecatoreasca, dar doamna director tine neaparat sa urmeze instructiunile ISMB
Din cele mai sus scrise de dvs., ar trebui sa existe deja emise niste rapoarte, de exemplu cel al inspectorului de audit. Faptul ca acesta "a spus" directoarei, nu este tocmai relevant si nici usor de probat, fara emiterea unui act scris. Eu va sfatuiesc, asa cum a spus si colegul
freeelis sa adresati o cerere scrisa conducatorului institutiei, prin care sa solicitati incadrarea in conformitate cu pregatirea atestata de diploma dvs., explicarea temeiurilor legale ale unui eventual refuz, comunicarea copiei raportului de audit care cuprinde atentionarea si solicitarea inspectorului de audit de a fi incadrata conform pregatirii atestate de diploma si atentionarea conducatorului aceluiasi angajator ca
in situatia in care nu exista temeiuri legale, pe care sa vi le poate comunica, ba mai mult, exista atentionari catre conducerea institutiei, ale unor organe legale, de a fi astfel incadrata (vezi inspector audit), veti actiona pe toate caile, pentru respectarea legalitatii. Consider chiar, ca in situatia in care nu exista nicio forma dovedibila ca directoarea se supune unor decizii ierarhice ori unor acte legale clare, ba chiar le incalca la simple "recomandari", fie ele si ale inspectoratului, se afla la limita infractiunii de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanei (art.246 C.pen.). Va sfatuiesc, in concluzie, sa faceti toate demersurile, in scris, pentru obtinerea raspunsurilor tot in scris, asupra temeiurilor legale ale refuzului angajatorului, pentru obtinerea
tuturor dovezilor ca acesta actioneaza in cunostinta de cauza (prob intentiei) fara un temei legal clar, ba chiar stiind ca nu exista acest temei legal si apoi puteti actiona chiar si printr-o plangere penala. Asta insa, in ultima instanta si numai dupa demersurile anteriare indicate.
Nici eu nu sunt un...absolvent (era sa scriu "un admirator":))...de Spiru Haret, insa cred ca legea trebuie respectata, iar culpa... oricui nu trebuie sa fie platita de cel caruia nu-i apartine!
Succes!