avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate paundenis86

Activitate paundenis86

Răspuns la discuția TAXA RTV
Buna ziua,

Am primit si eu o notificare de plata pentru taxa TV, care cica nu a fost platita din 2013. Eu am cumparat firma in nov 2015 de la cineva. Acum trebuie sa platesc eu ce nu a platit fostul administrator?
Avand in vedere ca la adresa firmei, exista contract pe pers fizica pt electricitate si platesc deja aceasta taxa tv si radio, de ce mai trebuie sa o platesc si pe firma? Nu este dubla plata?
Daca actionez in instanta am vreo sansa sa scap de aceasta taxa?
Răspuns la discuția Infiintare magazin online
Si dupa ce activez codul CAEN la ONRC, mai trebuie sa mai fac ceva la ANAF sau in alta parte? Stiu ca trebuie sa ma inscriu la autoritatea pt protejarea datelor personale si cred ca asta e tot, nu-i asa?
Răspuns la discuția Infiintare magazin online
Buna ziua,

Vreau sa-mi deschid un magazin onine.
Firma am deja cu mai multe coduri CAEN, inclusiv cel de comert pe internet. Principalul obiect de activitate este altul, trecut deja pe CUI. Daca deschid magazinul online, trebuie sa obtin de la ONRC un certificat constator in care sa specific ca folosesc codul CAEN pt comert pe internet sau nu este nevoie?
Multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare garantie chirie
Noi faceam plata la o parte din chirie cu 2 sapt inainte de a incepe luna, deci aveam deja niste bani din chirie dati la proprietari cand i-am anuntat ca o sa eliberam spatiul. Acum mai avem de luat o parte din garantie (mai mult de jumate din suma).
Curatenie o sa facem, dar nu mi se pare normal sa si zugravim, in conditiile in care am zugravit si cand am luat spatiul in chirie.
Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea: am o sala de aerobic intr-o cladire in bucuresti, insa la sfarsitul lunii inchid sala si o sa eliberez spatiul. Proprietarul a fost notificat in scris cu 30 zile in avans, conform contract. Problema este ca proprietarul mi-a zis azi ca nu-mi poate da garantia inapoi, pentru ca nu are banii si nu a reusit sa inchirieze pana acum spatiul. Vrea sa facem un act sau ceva la notar in care sa specificam ca ne da garantia cand gaseste alt chirias. Este ceva normal? Cum il pot obliga sa-mi dea garantia?
De asemenea, pe pereti am oglinzi si vreau sa le iau ca sunt ale mele, dar imi zice ca daca le iau si raman urme pe pereti (de la praf dupa forma oglinzilor) trebuie sa zugravesc. Mie nu mi se pare normal, in conditiile in care eu cand am amenajat aici sala, am zugravit si aranjat spatiul. Adica, il zugravesc si cand il iau si cand il dau? In contract nu este specificat acest aspect, scrie ca chiriasul trebuie sa repare lucrurile pe care le strica, insa nu si ce se strica din cauza trecerii timpului.
Buna ziua,

Sunt in curs de cumparare a unei firme si as vrea sa pun noul sediu social la adresa de acasa. Problema este ca aceasta este o constructie noua (din 2010), am procesul verbal de terminare a constructiei, platesc impozit la primarie, dar nu am facut intabularea casei.
In acest caz, exista sansa sa mi se refuze stabilirea sediului social acasa?

Multumesc.
Răspuns la discuția Deschidere firma aerobic
Multumesc pentru raspuns.
Pot sa-mi deschid o firma care s-o cumpere pe a lui?
Buna ziua,

As vrea sa deschid o firma pentru o sala de aerobic in punctul de lucru al unei alte firme (sala de aerobic) care se va inchide. Proprietarul vrea sa inchida firma si vinde punctul de lucru. Punctul de lucru are toate avizele la zi.
Intrebarea mea ar fi, atunci cand eu deschid noua firma in acest punct de lucru, trebuie s-o iau de la capat cu obtinerea tuturor autorizatiilor si avizelor sau le preiau pe cele care au fost emise deja cand s-a infiintat prima firma in acest punct de lucru?

Multumesc.

Multumesc.
O zi buna.