avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate roibu001

Activitate roibu001

Răspuns la discuția Înființare Poprire
Ași mai dori sa știu din momentul în care declar contestație pana la o decizie finala a instantei dacă Angajatorul mai este obligat sa plătească ori se sistează tot pana la decizia instantei?

Dapix a scris:

Pentru a invoca prescripția trebuie depusă contestație la executare la Judecătoria de domiciliu unde ai domiciliul stabil, în termenul de 15 zile.

Răspuns la discuția Înființare Poprire
Mulțumesc însă vreau sa știu dacă pot invoca acest lucru și dacă se poate având în vedere ca au trecut 9 ani de atunci.....

Dapix a scris:

Pentru a invoca prescripția trebuie depusă contestație la executare la Judecătoria de domiciliu unde ai domiciliul stabil, în termenul de 15 zile.

Bună ziua, am și eu o întrebare.
Ieri am primit la servici o insintare din Partea Anaf pentru înființarea unei popriri pe salariu, mai exact cheltuieli judiciare și amenzi, acum vreau sa știu unele dintre ele sunt din anul 2009 perioada în care eram minor sunt născut în 1994, vreau sa știu parca era un termen de prescriere cred ca după 5 ani vreau sa știu dacă îmi mai poate cere banii pentru ele. Unele sunt cu plata avocatului din oficiu cu avansarea din fondurile statului, pai sa înțeleg ca la plătit statul și acum îmi cere mie banii? Mai scrie ca pot declara contestație în 15 zile și dacă da unde mai exact dacă eu sunt domiciliat în Dolj, dar lucrez în Arad iar poprirea este înființată de Anaf Dolj? Mai menționez ca pentru anumite sume regăsite în desfășurătorul Anaf am fost declarat insolvabil. Va rog foarte mult sa ma ajutați pentru ca...... nu știu ce sa fac și mi se pare chiar absurd sa te trezești după 10 ani ca am o datorie la tine și eram minor în perioada 1994-23/11/2012. Va mulțumesc frumos pentru ajutor!
Buna ziua,am fost in concediu medical din data de 03/01/2018-08/03/2018, si in aceasta luna inainte de data salariului am aflat ca nu imi va fi platit concediul medical pentru ca de la 1 Ian 2018 a intrat in viguare o noua lege care spune ca trebuie sa am 126 de zile cotizate pana la concediul medical,problema este ca nici nu stiu daca este adevarat si unde mai pun ca am cautat pe internet informatii si am aflat ca: ORDIN Nr. 15/2018/1311/2017 din 5 ianuarie 2018
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului
nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
EMITENT: MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Nr. 15 din 5 ianuarie 2018
CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Nr. 1.311 din 29 decembrie 2017
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 31 din 12 ianuarie 2018
Deci la data de 1 Ian nu erau normele de aplicare,plus ca normele cat si legea au fost publicate in monitorul Oficial la data de 13 Ian 2018 si teoretic pana cand o lege nu este publicata in monitorul oficial nu se aplica.
Va rog sa ma ajutati cu orice informatie,sa stiu daca mai pot face ceva sau nu,specific ca pana la data in care am intrat in concediu medical nu aveam stagiul complet.....
Va mulțumesc pentru răspuns,insa eu nu am avut idemnizatie și nu am figurat la ajofm pur și simplu am găsit un anunț pe internet și am sunat și m-am angajat. Beneficiez de ceva?
Buna seara tuturor!
Va rog din suflet sa-mi raspundeti si mie la o intrebare da ase poate.
Eu sunt din orasul Filiasi jud Dolj si din luna Septembrie 2016 lucrez in Arad si vreau sa stiu daca exista vreo lege OUG care sa ma ajute cu vreo subventie avand in vedere ca inainte eu nu am mai licrat niciunde in viata mea * Cu Contract de munca* si avand in vedere ca vin de la o distanta de peste 200 Km.
Am inteles ca in acest moment exista ceva de genul dar pentru cei care se angajeaza acum. Ma intereseaza in mod special daca era o asemenea Lege ori OUG in momentul in care eu m-am angajat adica in luna Septembrie 2016. 19.09.2016.
Va multumesc din suflet tuturor!
In prezent nu am niciun medic de familie...problema este ca probabil nu sunt singura persoana in aceasta mica Romanie si ma intreb cum si de ce Statul Roman se foloseste de niste bani pentru care nu ofera nimic. Unde se duc banii mei pentru care muncesc 8 ore pe zi..poate chiar 12 si de mine depinde viata a milioane de conducatori auto? Inteleg ca asta este Romania cu bune si cu rele dar eu nu am decat obligatia de-a plati doar taxe?
Buna ziua va rog sa ma ajutati.
Am fost la un medic de familie inscris...si nu am mai vrut la el,eu sunt angajat si dat fiind faptul ca nu am doc de familie nu imi pot lua concediu medical ca nu are cine sa imi dea. Problema este ca trebuie sa astept 6 luni sa ma reanscriu la un alt doctor. Alta problema este ca platesc in fiecare luna CSA si nu beneficiez de un drept al meu. Ce este de facut? Statul dat in judecata?
Va rog mult sa ma ajutati cat mai repede posibil.
Va multumesc tuturor!
Buna ziua eu ma numesc constantin am 22 de ani si sunt din Judetul Dolj,de 3 luni locuiesc in Arad unde si lucrez locuiesc la cineva dar mama persoanei respective care este si propietara nu doreste sa ma lase sa imi schimb domiciliu adica sa ma ia in spatiu,intrebarea este daca fica ei doreste sa ma ia in spatiu avand acelasi domiciliu cu mama ei pe aceiasi adresa ma poate lua ea in spatiu ori este necesar neaparat acceptul mamei va multumesc frumos!
Am functia de operator subamsamble