avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate siles

Activitate siles

Buna ziua,
Acum 10 ani parinti mei au divortat. Inainte sa se pronunte divortul mi-au donat un apartament (doar nuda proprietate, ei pastrandu-si uzufruct viager). Eu in decursul timpului am renovat apartamentul cheltuind vreo 8000 de euro. Stau in acel apartament cu prietena mea (avem domiciuliu pe buletin in acel apartament). Mama a murit de 2 ani, si tatal meu a devenit alcoolic. El are apartamentul lui dar tot timpul ne ameninta ca ne scoate din apartament. Acum ar vrea 20000 de euro de la mine pentru a cumpara uzufructul viager. Altfel ameninta ca revoca donatia. Eu nu prea mai am incredere in el. Mai degraba as da banii aia ca avansa pentru un credit ipotecar.
Intrebari
1. Poate sa ne scoata din apartament fara un proces?
2. Poate revoca donatia?
3. Pot cumpara uzufructul viager? Se poate razgandi ulterior si sa revoce donatia?
Răspuns la discuția Fapta penala?
patrascu razvan a scris:

Care a fost justificarea asistentului, cum s-a aparat?

Situatia exacta a fost asa: Pe data de 24.12.2016 pacienta s-a externat, dar data din programul Hospital manager era trecuta 23.12.2016, asistentul a constatat asta, dar in loc sa atraga atentia unui medic ca acesta sa modifice data si apoi sa certifice modificarea cu smnatura electronica pentru ca externrea sa fie validata de CNAS si sa fie platita, asistentul nu a anuntat pe nimeni si a modificat de capu lui externarea. Eu nu zic ca nu a vrut sa faca bine, ci doar ca si-a depasit atributiile de serviciu si astfel acea externare a fost invalidata de CNAS si nu a fost platita.
Discuție Fapta penala?
Sunt medic sef de sectie la spital si as dori sa va prezint urmatoarea situatie. In luna decembrie unul dintre asistenti a modificat datele de externare la un pacient deja externat fara acordul vreunui medic, de fapt fara a informa pe nimeni (si-a depasit atributiile din fisa postului) Din aceasta cauza datorita noului sistem de validare cu cardul cea externare nu a fost platitat de CNAS (paguba de aproximativ 3500). Pentru aceasta asistentul a fost judecat in comisia de deisciplina care a recomandata o taiere cu 10% a salariului pentru o luna. Acum acest asistent contesta in instanta decizia. Eu gandindu-ma acum mi se pare ca el de fapt a savarsit o fapta penala: este abuz sau neglijenta in serviciu?
Sunt administrator la o firma si fac parte dintr-un consiliu cu alti 4 administratori. Avem o problema cu un coleg CC, care sau refuza sa semneze procesele verbale ale sedintelor consiliului de administratie sau completeaza cu obiectii prin care se contravice cu ce a declarat inc adurl sedintei. Restul membrilor sunt ok si pentru a nu mai fi obiectii am hotarat cu majoritate ca sedintele consiliului de administratie sa fie inregistrate audio de acum incolo, iar transcriptul sa fie atasat sau sa inlocuiasca procesul verbal de sedinta. Colegul CC sustine sa inregistrarea sedintelor e ilegala fara acordul sau. Asa este?
Pai nu e chiar asa,pentru ca in pod sunt o gramada, si in plus au distrus o parte de stresuna cu cuibul
Buna seara, am o mica problema. Sub streasina casei unde stau cu chirie, chiar deasupra usii de la intrare este un ciub de viespi. As dori ca proprietarul sa-l inlature avand in vedere ca sunt alergic. A cui e responsabilitatea de a indeparta cuibul de viespi?
Sunt medic si am fost sanctionat in Consiliul de Disciplina cu Avertisment Scris. Desi am solicitat amanarea sedintei Consiliului de Disciplina pentru a beneficia de serviciul unui avocat, acest lucru nu s-a produs si decizia s-a luat fara ca eu sa fiu prezent sau audiat.
As dori sa stiu daca pot sa anulez in instanta acest avertisment, si daca pot sa dau in judecata pentru obtinerea de daune morale de la membrii Consiliului de Disciplina.
In timpul sedintei Consiliului de Disciplina au fost invitati si alti medici din spital care au semnat Decizia de acordare a Avertismentuli Scris in calitate de invitati. Pot sa obtin daune morale si de la acestia?