avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Activitate Teo-Tea

Activitate Teo-Tea

legea 55/2020 ,art 4 ,aliniatul 5 ,trebuie respectata si daca nu se putea aplica resedinta pe spatele buletinului .fiind stare de alerta ? sau e valabil numai pt cartile de identitate cu domiciliul in fata ?
Este vorba despre Buletin cu domiciliu si resedinta ,nu e incadrat in categoria corecta . legea 55/2020art 4 ,aliniatul 5
Legea 55/2020 ,privind valabilitatea CI ,pe timpul starii de alerta e valabila si pt resedinta ? La sf lunii oct 2021 ,mi-a expirat pe Ci ,si am reusit sa o prelungesc numai in aprilie.E al 3-lea an in care locuiesc in alt oras si am facut cerere pt a ma scoate de la ridicarea gunoiului ( locuiesc la casa)Acum firma s-a desfiintat si mi-a venit instiintare de plata de 233 lei ,Am depus din nou cerere cu copie a CI cu resedinta ,dar au spus ca daca nu platesc ,o sa dea actele la executor ,E legal sa platesc pt ceva ce nu am folosit ? multumesc
Legea 55/2020 ,privind valabilitatea CI ,pe timpul starii de alerta e valabila si pt resedinta ? La sf lunii oct 2021 ,mi-a expirat pe Ci ,si am reusit sa o prelungesc numai in aprilie.E al 3-lea an in care locuiesc in alt oras si am facut cerere pt a ma scoate de la ridicarea gunoiului ( locuiesc la casa)Acum firma s-a desfiintat si mi-a venit instiintare de plata de 233 lei ,Am depus din nou cerere cu copie a CI cu resedinta ,dar au spus ca daca nu platesc ,o sa dea actele la executor ,E legal sa platesc pt ceva ce nu am folosit ? multumesc
In ce lege e stabilita limita de 10 m intre ,cusca cainelui vecinei si casa mea?? Oricum se aude si la 100 m cand latra toata noaptea .Tulburarea linistei publice, nu ar trebuii sa aiba nici o legatura cu distanta.Vecinii din partea de sus sunt plecati ,casa lor nefiind locuita .Suntem in centrul Aiudului jud Alba ,si parca suntem in.sat .Daca stie cineva ,sa-mi raspunda cine stabileste distanta in M... pt diferite si pe ce lege se bazeaza,sa o pot actiona in judecata ,altfel ajung rau ....cu atata stres .de la latratul aproape continuu al unui caine de talie mare ,care are locul la o stana de oi .nu in centru orasului.
In aceaisi situatie ma aflu si eu de 4 ani.Vecina mea ar eun singur caine ,dar de talie mare care latra aproape toata noaptea ( uneori doar de 2-3 ori) dar este suficient sa te trezesti si sa nu mai poti adormii.Am facut sesizare la Politia animalelor pe motiv ca acesta latra fiind flamand ,dar au zis ca daca nu e batut nu au ce sa faca.Politia locala zeci de tel si sesizari ,la fel daca e respectata distanta de 10 m ( e la limita ) nu au ce face .Sunt cu nervii la pamant pt ca nu pot dormii.Am rugamintea la toti care citesc acest mesaj si doresc sa ne unim si sa cerem la avocatul poporului sa introduca in legea 61 ,care e cu liniste apublica intre 22-08 sa fie nevoie de acordul vecinilor pt a detine un caine de paza.Poate asa reusim sa miscam ceva in tara asta .in care fiecare face ce-l taie capul.Va rog lasati -mi mesaj sa vedem cum ne organizam si poate ne ajuta cu un sfat avocatii de pe acest site.
In aceaisi situatie ma aflu si eu de 4 ani.Vecina mea ar eun singur caine ,dar de talie mare care latra aproape toata noaptea ( uneori doar de 2-3 ori) dar este suficient sa te trezesti si sa nu mai poti adormii.Am facut sesizare la Politia animalelor pe motiv ca acesta latra fiind flamand ,dar au zis ca daca nu e batut nu au ce sa faca.Politia locala zeci de tel si sesizari ,la fel daca e respectata distanta de 10 m ( e la limita ) nu au ce face .Sunt cu nervii la pamant pt ca nu pot dormii.Am rugamintea la toti care citesc acest mesaj si doresc sa ne unim si sa cerem la avocatul poporului sa introduca in legea 61 ,care e cu liniste apublica intre 22-08 sa fie nevoie de acordul vecinilor pt a detine un caine de paza.Poate asa reusim sa miscam ceva in tara asta .in care fiecare face ce-l taie capul.Va rog lasati -mi mesaj sa vedem cum ne organizam si poate ne ajuta cu un sfat avocatii de pe acest site.
Locuiesc la casa ,in oras ,centru ,iar vecina mea detine un caine de paza de talie f mare care latra zi si noapte.N u ne putem odihnii .Am facut zeci de sesizari la Politia locala ,dar imi raspund ca distanta e de 10 m si e legala .Nu pot aplica legea 61.pt ca cainii au voie sa latre tot timpul si noi ca oameni ,vecini ,nu avem nici un drept.Intrebarea mea este ,o pot actiona in judecata pt ca legea 61 in intervalul orar 22-8 sa fie aplicata si in cazul meu??sa ma pot odihnii si sa duc o viata normala.Sunt cu nervii la pamant de la atata stres si lipsa de odihna si nu mai stiu unde sa merg si ce fac.Politia animalelor a zis ca daca nu e batut ,maltratat nu poate sa faca nimic ,mancare nu primeste destula pt asta cred ca latra atat,dar nici aici nu pot intervenii,nu o pot obliga sa -i dea de mancare cat are nevoie
Am si eu o problema cu cainele vecinilor care latra in fiecare noapte si ma tine treaza .Stiu ca trebuie tinut la peste 10 m de constructia vecina .dar si asa latratul te trezeste .Caut si eu o solutie legala pt a o obliga pe d-na sa-l dezlege noaptea sau sa-l mute la o distanta mai mare sa ma pot si eu odihnii pt a fi apta sa-mi desfasor activitatile de zi cu zi ..
Multumesc